Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSWindows Mobile 6.1
Opslag MB
Scherm3,2" (160 ppi)
Camera3,2 megapixel
Foto Samsung Omnia Lite 1

Inleiding

De Samsung B7300 Omnia LITE is het kleine broertje van de Samsung Omnia. Meer informatie volgt. Deze Windows Mobile-smarpthone werd tegelijkertijd aangekondigd met drie andere nieuwe Omnia-modellen (die allemaal draaien op Windows Mobile 6.1 en gebruik maken van Samsungs TouchWiz-interface): de Samsung Omnia Pro, Omnia 2 en de B7320 Omnia Pro. Hoewel de Omnia LITE de kleine telg uit de familie is, wil dat niet zeggen dat hij nog heel wat te bieden heeft. Zo krijg je de beschikking over HSDPA, WiFi, een 3 megapixel camera, aGPS, FM-radio, Document viewer (Word, Excel, PowerPoint, PDF), TV-out en een muziek- en videospeler. Oftewel, ook dit Omnia-model heeft nog heel wat te bieden. De Samsung Omnia LITE is verkrijgbaar in het zwart of blauw.

Apparaat & afmetingen

De Samsung Omnia Lite is een stijlvolle slider-telefoon met een gewicht van 109 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 10,80 x 5,20 x 1,30 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 540 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 650 uur. De Samsung Omnia Lite is verkrijgbaar in de kleuren zwart, blauw en grijs.

Bel- & datafuncties

De Samsung Omnia Lite ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Omnia Lite kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de Samsung Omnia Lite kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Samsung Omnia Lite heeft 150 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Omnia Lite heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets), WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en een VideoOut aansluiting.

Multimedia

Windows Mobile biedt standaard een breed scala aan multimediafuncties. Zo kan je WMA en MP3 bestanden luisteren, en kan je WMV en MPEG video's bekijken. Met nieuwe software kan je ook andere bestandsformaten luisteren of bekijken. De Samsung Omnia Lite heeft een ingebouwde camera met een 3.20 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De Samsung Omnia Lite is uitgerust met een TFT kleurenscherm (265.000 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 320 x 400 pixels. De Samsung Omnia Lite draait op Windows Mobile 6.1. Met Windows Mobile 6.1 heb je een mobiel kantoor op zak. Dit besturingssysteem komt met Microsofts belangrijkste mobiele toepassingen, zoals Outlook Mobile, Live Messenger, Office Mobile.

Prijzen en beoordelingen Samsung Omnia Lite

Van de Samsung Omnia Lite staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Omnia Lite is door 3bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,1. Lees in het Samsung Omnia Lite testoverzicht de testen

Specificaties Samsung Omnia Lite

Algemeen
ProductSamsung Omnia Lite
Aankondiging2009
Verkoopstart2009
Design
Kleuren

Gewicht109 gram
Afmetingen108,0 x 52,0 x 13,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSWindows Mobile 6.1
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag150 MB + microSD
Scherm
Scherm3,2" (160 ppi)
Resolutie320 x 400px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera3,2 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB