Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 2.1
Opslag MB
Scherm3,2" (180 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto HTC Hero 1 Foto HTC Hero 2 Foto HTC Hero 3 Foto HTC Hero 4

Inleiding

De HTC Hero is de derde Android telefoon van HTC, na de T-Mobile HTC G1 (ook wel HTC Dream) en de HTC Magic. Nieuw is de Sense software. Dankzij deze software is de Hero volledig aanpasbaar. Wisselen van profiel betekent niet alleen een andere achtergrondfoto of een andere beltoon, maar ook een andere 'desktop'. Als je op reis bent heb je bijvoorbeeld direct toegang tot de kaartapplicatie en thuis zijn de muziek- en videospeler direct voorhanden. Ook is er een speciale zoekbutton waarmee je direct op een contextuele manier kan zoeken in zowel je contactenlijst, Twitter, e-mails en op alle andere locaties in de smartphone. Op hardwaregebied is de Hero zeer compleet. Zo is het toestel voorzien van een 528 MHz Qualcomm-processor en in totaal 700 MB geheugen, uitbreidbaar met microSD-geheugen, en een 3,5mm poort voor alle standaard headsets. Het 3,2" touchscreen-scherm biedt een resolutie van 320 x 480 pixels. HSDPA, GPS, WiFi en Bluetooth zorgen voor optimale connectiviteit. Een muziek- en videospeler, 5 megapixel camera en ingebouwd kompas completeren de specificatielijst. Vermeldingswaardig is verder dat de HTC Hero ook multi-touch input, handschriftherkenning en een accelerometer (om het scherm automatisch te roteren) ondersteunt. De HTC Hero is beschikbaar in de kleuren White en Urban Brown. In februari 2010 introduceerde HTC twee nieuwe Android-smartphones die als opvolgers van de Hero kunnen worden gezien: de HTC Legend en de HTC Desire.

Apparaat & afmetingen

De HTC Hero is een Android smartphone met een gewicht van 135 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 11,20 x 5,70 x 1,50 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 470 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 440 uur. De HTC Hero is verkrijgbaar in de kleuren wit en bruin.

Bel- & datafuncties

De HTC Hero ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Hero kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de HTC Hero kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De HTC Hero heeft 700 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Hero heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Met de HTC Hero kan je zowel audio (MP3, AAC, AAC+, AAC-LC, AMR-NB en WMA) als video (MPEG-4, H.263, H.264 en WMV) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De HTC Hero heeft een ingebouwde camera met een 5.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De HTC Hero is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 320 x 480 pixels. De HTC Hero draait op Android 2.1. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 2.1 Eclair verschilt niet veel van Android 2.0, al is de snelheid van de prestaties nog wat opgevoerd. Android 2.0/2.1 biedt verder een flinke update ten opzichte van voorgaande Android-edities. Deze versie is sneller, ondersteunt meer schermgroottes en -resoluties en heeft een verbeterd virtueel toetsenbord en. Vanaf deze editie kan je verder rekenen op ondersteuning van Bluetooth 2.1, HTML5 en Microsoft Exchange. Cameramobieltjes kunnen vanaf deze editie rekenen op digitale zoom. Voor Android 2.1 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Prijzen en beoordelingen HTC Hero

Van de HTC Hero staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC Hero is door 12bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,2. Lees in het HTC Hero testoverzicht de testen

Specificaties HTC Hero

Algemeen
ProductHTC Hero
Aankondiging2009
Verkoopstart2009
Design
Kleuren

Gewicht135 gram
Afmetingen112,0 x 57,0 x 15,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSAndroid 2.1
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 528 MHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag700 MB + microSD
Scherm
Scherm3,2" (180 ppi)
Resolutie320 x 480px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB