Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSWindows Mobile 6.1
Opslag MB
Scherm3,7" (252 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Samsung Omnia II 1

Inleiding

De Samsung Omnia II, met modelnummer i8000, is de opvolger van de Samsung Omnia. Net als zijn voorganger draait op de Omnia II op Windows Mobile 6.1, dat later te updaten is naar versie 6.5. Het besturingssysteem is ingebed in Samsungs TouchWiz-interface, waarvan het Cubic-interface een nieuw onderdeel uitmaakt. Dit is een semi-3D interface waarin verschillende opties zijn opgenomen. De Omnia II ondersteunt verder UMTS/HSDPA, WiFi en aGPS. Ook voor fotograferen is het toestel erg geschikt dankzij een 5 megapixel camera. Muziek luisteren is ook geen probleem dankzij de aanwezigheid van een muziek- en videospeler en een 3,5mm poort voor standaard headsets. Tegelijkertijd met de Omnia II (verkrijgbaar in edities van 8GB of 16GB) introduceerde Samsung nog drie nieuwe Omnia-modellen: de Samsung B7610 Omnia Qwerty, de Samsung B7320 Omnia Pro / Jackie, en de Samsung B7300 Omnia LITE. In oktober 2010 volgde de Samsung Omnia 7, het eerste Omnia-model met Windows Phone 7.

Apparaat & afmetingen

De Samsung Omnia II is een multifunctionele smartphone met een gewicht van 117 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 11,80 x 6,00 x 1,20 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 600 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 430 uur. De Samsung Omnia II is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De Samsung Omnia II ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Omnia II kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de Samsung Omnia II kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Samsung Omnia II heeft 8 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Omnia II heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Windows Mobile biedt standaard een breed scala aan multimediafuncties. Zo kan je WMA en MP3 bestanden luisteren, en kan je WMV en MPEG video's bekijken. Met nieuwe software kan je ook andere bestandsformaten luisteren of bekijken. De Samsung Omnia II heeft een ingebouwde camera met een 5.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De Samsung Omnia II is uitgerust met een AMOLED kleurenscherm (16.777.216 kleuren). Een AMOLED scherm is een helder scherm met als grootste voordeel een laag stroomgebruik. De zichtbaarheid in de zon is echter minder dan dat van een LCD scherm. Dit scherm heeft een resolutie van 800 x 480 pixels. De Samsung Omnia II draait op Windows Mobile 6.1. Met Windows Mobile 6.1 heb je een mobiel kantoor op zak. Dit besturingssysteem komt met Microsofts belangrijkste mobiele toepassingen, zoals Outlook Mobile, Live Messenger, Office Mobile.

Prijzen en beoordelingen Samsung Omnia II

Van de Samsung Omnia II staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Omnia II is door 5bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,3. Lees in het Samsung Omnia II testoverzicht de testen

Specificaties Samsung Omnia II

Algemeen
ProductSamsung Omnia II
Aankondiging2009
Verkoopstart2009
Design
Kleuren

Gewicht117 gram
Afmetingen118,0 x 60,0 x 12,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSWindows Mobile 6.1
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag8 GB + microSD
Scherm
Scherm3,7" (252 ppi)
Resolutie800 x 480px
SchermsoortAMOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB