Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSiOS 4
Opslag MB
Scherm3,5" (165 ppi)
Camera3,2 megapixel
Foto Apple iPhone 3G S 1 Foto Apple iPhone 3G S 2 Foto Apple iPhone 3G S 3 Foto Apple iPhone 3G S 4 Foto Apple iPhone 3G S 5 Foto Apple iPhone 3G S 6 Foto Apple iPhone 3G S 7

Inleiding

De Apple iPhone 3GS is een verbeterde editie van de iPhone 3G. De "S" staat voor "Speed" en slaat op de hogere datasnelheden (tot 7.2Mbps HSDPA) die je met de met de 3GS kan behalen. Meest opvallende vernieuwing is verder de toevoeging van voice-control. Deze manier van bedienen kan je oproepen door de homebutton enige tijd ingedrukt te houden; vervolgens kan je dan met spraak bijvoorbeeld je iTunes bedienen. Andere toevoegingen op de iPhone 3GS ten opzichte van het vorige model zijn een kompas, een verbeterde 3 megapixel camera (ditmaal met videorecording) en een accu met een langer uithoudingsvermogen. Uiteraard worden ook nog altijd WiFi en Bluetooth ondersteund en draait Apple's smartphone op MacOS X. De iPhone 3GS is leverbaar in edities met 8GB, 16GB of 32GB geheugen. Dit model werd in juni 2010 opgevolgd door de iPhone 4, die is voorzien van een nieuw Mac OSi 4-besturingssysteem (met multitasking-ondersteuning) en een 5 megapixel camera met HD-videocam; tevens is van dit vierde model het design vernieuwd. In september 2012 volgde de iPhone 5.

Apparaat & afmetingen

De Apple iPhone 3G S is een iPhone met voice-control en hogere datasnelheden met een gewicht van 135 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 11,6 x 6,2 x 1,2 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 300 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 300 uur. De Apple iPhone 3G S is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De Apple iPhone 3G S ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de iPhone 3G S kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de Apple iPhone 3G S kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Apple iPhone 3G S heeft 16 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern Geen geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De iPhone 3G S heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets), WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en een VideoOut aansluiting.

Scherm, camera & bediening

De Apple iPhone 3G S bedien je middels een touchscreen. De Apple iPhone 3G S heeft een ingebouwde camera met een 3,2 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen. De Apple iPhone 3G S is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 320 x 480 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De Apple iPhone 3G S draait op iOS 4. iOS is de mobiele afgeleide van Apple's Mac OS X-besturingssysteem. iOS 4 werd in 2010 geintroduceerd op de iPhone 4. Nieuw ten opzichte van iOS 3 is onder meer de ondersteuning van multitasking, een filemanager waarmee je je applicaties in folders kan opdelen, Apple's nieuwe iAd mobiele advertentieplatform en de iBooks-app voor het lezen van e-books. De populaire toepassingen WhatsApp en Angry Birds voor iOS 4 vind je in de Apple App Store.

Prijzen en beoordelingen Apple iPhone 3G S

Van de Apple iPhone 3G S staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Apple iPhone 3G S is door 11bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,8. Lees in het Apple iPhone 3G S testoverzicht de testen

Specificaties Apple iPhone 3G S

Algemeen
ProductApple iPhone 3GS
Aankondiging2009
Verkoopstart2009
Design
Kleuren

Gewicht135 gram
Afmetingen116,0 x 62,0 x 12,0 mm
IP codering
Soort simkaartmini-SIM
Accuvermogen1.220 mAh
Besturingssysteem
OSiOS 4
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAM256 MB
Uitbreidbaar
Opslag16 GB
Scherm
Scherm3,5" (165 ppi)
Resolutie320 x 480px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera3,2 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB