Interessant:

Oculus Rift komt in maart voor 699 euro

nieuws 7 januari 2016 om 12:15

De Oculus Rift VR-headset komt vanaf 28 maart in 20 verschillende landen (waaronder Nederland en BelgiŽ) officieel op de markt voor een prijs van 699 euro.

Het Oculus Rift-pakket bevat de VR-headset met ingebouwde headphones, microfoon en sensor en een Xbox One-controller. Deze controller is goed bruikbaar voor het spelen van games, zoals het spel Lucky's Tale, een VR-platformgame die gratis bij elke Rift wordt geleverd. Daarnaast krijg je de beschikking over de Oculus Remote, een apparaat voor eenvoudige input in virtuele omgevingen. Met de Remote kan je door de Oculus-store browsen en 360-graden videocontent bekijken in Oculus Video. Ook is de Remote bruikbaar voor de besturing van VR-games en entertainment. Om gebruik te maken van de Oculus Rift heb je wel een krachtige PC nodig met minstens een†NVIDIA GTX 970 / AMD R9 290-videokaart, een†Intel i5-4590-processor en 8GB RAM.

Oculus Rift VR-headset
Oculus Rift VR-headset

Oculus, sinds 2014 eigendom van Facebook, toonde vorig jaar reeds de consumenteneditie van de Oculus Rift. Eind maart komt de langverwachte VR-headset dan eindelijk officieel op de markt voor een prijs van 699 euro. Dit jaar worden daarnaast ook de concurrerende HTC Vive Pre en PlayStation VR-headset verwacht.

Oculus Rift