Interessant:

Apple vraagt iWatch-patenten aan in verschillende landen

nieuws 5 juli 2013 om 15:39

Apple heeft inmiddels in verschillende landen, waaronder Turkije, Chili, Colombia, Taiwan, Mexico, Japan en Rusland, patent aangevraagd op de naam 'iWatch'. Verwacht wordt dat Apple het product later dit jaar introduceert.

Geruchten over de Apple iWatch, een horloge waarmee je draadloos contact hebt met je iPhone of iPad, doen al langer de ronde. In februari lekte een concept van Apple's horlogeuit via een uitgelekte patentaanvraag van Apple's research-afdeling.

De uitgelekte patentaanvraag betrof een product met een "bi-stable spring with flexible display", vertaald: een bistabiele veer met een flexibel display. Het gaat hierbij om een gelaagde stalen band met een stoffen omhulsel, die aan de ene kant plat en aan de andere kant gebogen is. Deze techniek wordt nu ook gebruikt in flexibele armbandjes. Je kan de armband eenvoudig om je pols wikkelen, waar hij vervolgens blijft zitten.

Nieuw is echter dat Apple met de iWatch een flexibel display toevoegt aan de flexibele armband. Dit (AMOLED) display kan ook meebuigen en is dus geschikt voor verschillende polsformaten. De iWatch zou individuele pixels kunnen uitschakelen, waardoor bepaalde delen van het scherm (bijvoorbeeld de pixels die niet worden gebruikt bij kleine polsen) kunnen worden uitgeschakeld.

Naar verluidt wordt de Apple iWatch later dit jaar officieel gepresenteerd. Sony onthulde met de SmartWatch 2 vorige maand een nieuw, waterbestendig Android-polshorloge.

Naschrift: de Apple Watch is 9 september 2014 officieel geintroduceerd.

Apple iWatch (concept)
Apple iWatch (concept)

 

iWatch