Interessant:

Sony onthult SmartWatch 2

nieuws 25 juni 2013 om 10:50

Sony introduceert de SmartWatch 2, een waterbestendige Android-horloge met een 1,6-inch touchscreen waarmee je telefoontjes kan beantwoorden en binnenkomende berichten kan lezen.

De SmartWatch 2 is de opvolger van de originele Sony SmartWatch (en van de daaraan verwante Sony LiveView). Het 1,6-inch touchscreen van de SmartWatch 2 heeft een resolutie van 220 x 176 pixels. Daarnaast heeft dit fraaie multifunctionele polshorloge-accessoire een aluminium behuizing met een IP57-certificaat, dat wil zeggen dat het stof- en waterbestendig is. 

De SmartWatch 2 ondersteunt NFC en Bluetooth 3.0, waardoor pairing met compatibele apparaten (met Android 4.0 of hoger) mogelijk is. Sony claimt verder dat de SmartWatch 2 een accuduur heeft van maximaal vier dagen. Reeds gedownloade mailtjes kan je op de SmartWatch 2 ook lezen als hij niet aan je telefoon gekoppeld is. Daarnaast kan je op deze accessoire onder meer het volume van je mp3-speler aanpassen en (met een smart camera-app) op afstand een foto nemen.

"De toekomst van draagbare apparaten is erg rooskleurig: analisten voorspelen dat er in 2016 41 miljoen 'smart' watches verkocht zullen zijn", aldus Stefan K. Persson, CEO van Sony Mobile Communications. "Wij hebben meer dan 200 unieke applicaties voor de Sony SmartWatch waarvan er tot op heden meer dan een miljoen zijn gedownload. Daarnaast werken we er continu aan om nog betere smartwatch-ervaringen te leveren".

De Sony SmartWatch 2 is vanaf september wereldwijd verkrijgbaar. De prijs is nog niet bekend. Naar verluidt werkt Apple ook aan een eigen iWatch.

Sony SmartWatch 2
Sony SmartWatch 2

portablegear.nl