Interessant:

Voor 299 euro bellen met je pols dankzij Galaxy Gear

nieuws 4 september 2013 om 21:01

Samsung heeft vandaag haar smart watch geintroduceerd, de Galaxy Gear. Op de Gear heb je toegang tot de content op je telefoon. Overigens voor een forse prijs.

De Galaxy Gear is is een futuristisch vormgegeven horloge met een†1,63 inch Super AMOLED display van 320 x 320 pixels.†Met de Galaxy Gear ben je altijd verbonden met je Galaxy smartphone. De Galaxy Gear informeert je over inkomende berichten, of dat nu oproepen, smsíjes of e-mails zijn. Je kijkt op je pols en krijgt direct een preview van je berichten te zien. Pak je Galaxy smartphone op en met Smart Relay zie je de volledige content op het scherm.

Samsung Galaxy Gear kleuren
Samsung Galaxy Gear kleuren

Met de ingebouwde speaker in de GALAXY Gear kun je hands-free bellen. Of dat praktisch is zal nog moeten blijken. Handig is wel de ingebouwde 1,9 megapixel camera, door Samsung Memographer gedoopt. Hiermee maak je eenvoudig foto's en filmpjes van wat je opvalt. Je moet dan filmen vanuit de pols. Voice Memo ten slotte is een snel toegankelijke memorecorder.

Met de Gear regel je ook de muziek die je afspeelt op je Galaxy smartphone. Net als op een gangbare muziekspeler kun je browsen en nummers afspelen of pauzeren. Daarvoor hoef je je smartphone niet bij de hand te hebben. Tot slot is de Galaxy Gear ook een stappenteller die je kunt gebruiken tijdens het sporten. Hij houdt bij hoeveel calorieŽn je verbrandt en welke afstand je aflegt.

Samsung Galaxy Gear voorkant
Samsung Galaxy Gear voorkant

"We luisteren naar onze klanten en willen dat hun dagelijks leven makkelijker en aangenamer wordt. Dat inspireert ons om te innoveren. De Samsung Galaxy Gear is daar een goed voorbeeld van." zegt JK Shin, CEO en President of IT & Mobile Division, Samsung Electronics. "Met de Galaxy Gear bevrijden wij mensen van de drang om constant hun smartphone te checken. Dit device zorgt voor Ďsmart freedomí. Mensen kunnen nu kiezen hoe, wanneer en waar ze verbonden zijn."

De GALAXY Gear wordt op 25 september samen met de Galaxy Note 3 in meer dan 140 landen gelanceerd. De Samsung GALAXY Gear is in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 299 euro.

portablegear.nl