Interessant:

Gerucht: iWatch met motion-batterij

nieuws 3 februari 2014 om 09:46

Naar verluidt werkt Apple aan alternatieve technologieŽn voor de batterij van de iWatch. Apple zou zonnepanelen, bewegingsenergie en draadloos opladen aan het testen zijn.

Draadloos opladen ('inductive charging') werd eerder ondersteund door onder meer de LG Nexus 4 en de Nokia Lumia 920. Het is echter maar de vraag of Apple de technologie ook in een veel kleinere formfactor, zoals een smartwatch, kan integreren. Bij draadloos opladen worden electromagnetische velden gegenereerd uit een oplaadstation, welke vervolgens worden omgezet in elektriciteit voor het opladen van een apparaat.

Verschillende bronnen melden echter dat Apple ook werkt aan andere alternatieve oplaadmethoden, zoals een laag zonnepanelen onder het display van de smartwatch en kinetische energie - waarbij energie uit beweging de batterij oplaadt.

Apple vroeg in juli 2013 in verschillende landen (waaronder†Turkije, Chili, Colombia, Taiwan, Mexico, Japan en Rusland)†patent†aan met de naam 'iWatch'. In dat patent werd gesproken over een flexibel display: eerder lekte ook een concept van de iWatch met een†flexibel display†uit. Volgens de geruchten komt de iWatch in oktober 2014, tegelijkertijd met iOS 8, officieel op de markt en zal de marketing rondom de iWatch vooral gericht zijn op 'gezondheid en fitness'.

Naschrift:†de†Apple Watch†is 9 september 2014 officieel geintroduceerd.

Apple iWatch (concept)
Apple iWatch (concept)

Engadget