Interessant:

Top 5 verwachte gadgets voor 2014

achtergrond 30 december 2014 om 15:20

Volgend jaar staan er ook weer veel nieuwe bijzondere gadgets op stapel. PortableGear zet vijf toestellen waarvoor de verwachtingen het hoogst zijn gespannen op een rij.

1. Samsung Galaxy S5

Volgens de geruchten zal Samsung begin 2014 de opvolger van de populaire Galaxy S4 introduceren. Naar verluidt krijgt de Galaxy S5 de beschikking over een aluminium behuizing, een nieuwe 64-bit chip, een verbeterde cameratechnologie (16-megapixel), Android 4.4 KitKat en een Ultra HD-display. Mogelijk denkt Samsung er ook aan om een vingerafdruklezer te integreren, aangezien concurrenten Apple (iPhone 5S) en HTC (HTC One Max) dat ook reeds in hun toestellen hebben gedaan.

Samsung Galaxy S5 (concept)
Samsung Galaxy S5 (concept)

2. Apple iPhone 6

De nieuwe iPhone is elk jaar het toestel waarover de meeste geruchten gaan. De eerste geruchten over de iPhone 6 zijn er dan inmiddels ook al. Belangrijkste beweringen betreffen het display (dat zou met 5,7-inch of 4,7-inch een stuk groter zijn dan de huidige 4-inch iPhone 5S) en het design (dat licht gebogen zou zijn, net als de concurrerende LG G Flex en Samsung Galaxy Round).

Apple iPhone 6 (concept)
Apple iPhone 6 (concept)

 

3. Nokia Lumia 1520

De komst van de Nokia Lumia 1520 is zeker: Nokia kondigde het toestel in oktober 2013 aan en heeft reeds bekend gemaakt dat het in januari 2014 in Nederland verschijnt. De Lumia 1520 moet één van Nokia's toppers voor 2014 worden. Het is Nokia's eerste phablet (met een 6-inch display en Windows Phone 8). Het toestel biedt bijzondere camerafunctionaliteiten met onder meer een 20-megapixel PureView-camera met optische beeldstabilisatie (OIS) die uiterst scherpe beelden maakt, ook in het donker. De Lumia 1520 bouwt voort op de oversampling- en zooming-technologie van de Lumia 1020 en optimaliseert deze innovaties voor een nog groter scherm. De nieuwe Nokia Camera-app combineert de veelzijdigheid van de Pro Camera met de burst-fotografie en videomogelijkheden van Smart Camera. Met de 'dual capture'-functie wordt er tegelijkertijd een lageresolutie- en hogeresolutiefoto gemaakt. Zo kan een scherpe 20-megapixelfoto in een lage resolutie makkelijk op sociale netwerken gedeeld worden, en de hogeresolutiefoto wordt automatisch opgeslagen om later te kunnen bewerken door bijvoorbeeld achteraf in te zoomen.

Nokia Lumia 1520
Nokia Lumia 1520

4. Google Nexus 8

Google voert momenteel een 7-inch (de Nexus 7) en een 10-inch (de Nexus 10) tablet. Volgens de geruchten wil Google volgend jaar echter haar tablet-assortiment nog verder uitbrengen met een 8-inch model met de weinig verrassende naam Nexus 8. Met dit 8-inch model zou Google nog meer de concurrentie aan willen gaan met Apple's (eveneens 8-inch) iPad mini. Naar verluidt wordt de Nexus 8, net als de Nexus 7, gefabriceerd door Asus en beschikt de tablet over een 5-megapixel camera aan de achterzijde, een 1,3-megapixel frontcamera, 16GB, 1GB RAM en Android 4.4 KitKat.

Google Nexus 8 (concept)
Google Nexus 8 (concept)

 

5. Apple iPad Pro & Apple iWatch

Behalve geruchten over de iPhone 6 gaan er ook al geruchten over een nieuw iPad-model, onder de naam iPad Pro of iPad Maxi. Er wordt beweerd dat dit iPad-model een zeer groot display van 12,9-inch, met een bijzonder hoge Ultra HD-resolutie van 3.840 x 2.160 pixels), krijgt. Verder wordt reikhalzend uitgekeken naar de Apple iWatch, Apple's eerste smartwatch die mogelijk in het najaar van 2014 wordt aangekondigd. De iWatch zou onder meer voorzien zijn van een flexibel display en van een draadloze oplaadmogelijkheid.

iPad Pro (concept)
iPad Pro (concept)

portablegear.nl