Interessant:

EU: 200 miljoen euro voor telecomnetwerk Hongarije

nieuws 17 december 2013 om 10:56

De Europese Investeringsbank leent 200 miljoen euro aan Hongarije om de verbetering van de beschikbaarheid en de kwaliteit van het telecomnetwerk van het Hongaarse Magyar Telekom te financieren.

De Europese Investingsbank (EIB) is een financiële instelling van de Europese Unie. Het levert een bijdrage "aan de realisatie van de doelstellingen van de Unie door projecten [die belangrijk zijn voor de maatschappij, economie of kennisontwikkeling] te financieren". Met het geleende geld van de EIB moet Magyar Telekom onder meer het telecomnetwerk upgraden met nieuwe technologieen (zoals 3G- en 4G-support) en meer vaste breedbandverbindingen beschikbaar maken. Het vernieuwde telecomnetwerk moet de ICT-sector in Hongarije een boost geven.

Magyar Telekom is de uiteindelijk projectontwikkelaar, waar Deutsche Telekom (in Nederland bekend als T-Mobile) de  kredietnemer is van de 200 miljoen euro. De EIB en Deutsche Telekom werkten eerder samen aan succesvolle (telecom)projecten. In het verleden heeft de EIB al 21 projecten van Deutsche Telekom ondersteund met een bedrag van in totaal ongeveer 2,2 miljard euro.

De vice-president van de EIB, László Baranyay (afkomstig uit Hongarije), zegt: "De lening van de EIB zal de snelheid van de vaste lijnen en van de mobiele breedbanddekking in Hongarije aanzienlijk verbeteren. Moderne high-speed telecommunicatieservices zijn cruciaal voor de verdere ontwikkeling van Hongarije's economie en voor een betere exploitatie van de mogelijkheden van het land, vooral in de landelijke gebieden."

Cellular-news