Interessant:

Concept Apple iWatch uitgelekt

nieuws 22 februari 2013 om 10:29

De laatste tijd gaan er veel geruchten over een Apple iWatch. Een concept van Apple's horloge is nu opgedoken via een uitgelekte patentaanvraag van Apple's research-afdeling.

De uitgelekte patentaanvraag betreft een product met een "bi-stable spring with flexible display", vertaald: een bistabiele veer met een flexibel display. Het gaat hierbij om een gelaagde stalen band met een stoffen omhulsel, die aan de ene kant plat en aan de andere kant gebogen is. Deze techniek wordt nu ook gebruikt in flexibele armbandjes. Je kan de armband eenvoudig om je pols wikkelen, waar hij vervolgens blijft zitten.

Nieuw is echter dat Apple met de iWatch een flexibel display toevoegt aan de flexibele armband. Dit (AMOLED) display kan ook meebuigen en is dus geschikt voor verschillende polsformaten. De iWatch zou individuele pixels kunnen uitschakelen, waardoor bepaalde delen van het scherm (bijvoorbeeld de pixels die niet worden gebruikt bij kleine polsen) kunnen worden uitgeschakeld.

Apple iWatch
Apple iWatch

Apple onderzoekt nog welk batterijtype het best in de iWatch kan worden gebruikt. Keuzemogelijkheden hierbij zijn traditionele Li-Ion batterijn, zonnecellen of een accu die gebruik maakt van kinetische energie (via beweging). De iWatch maakt verbinding met je iPhone via Bluetooth of WiFi.

Voorlopig is de Apple iWatch niet meer dan een gerucht. Het product lijkt nog in Apple's ontwikkelingsfase te verkeren, dus het is maar de vraag of de iWatch ooit daadwerkelijk op de markt komt.

Naschrift: de Apple Watch is 9 september 2014 officieel geintroduceerd.

Unwired View