Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.0
Opslag MB
Scherm4,7" (312 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto HTC One X 1 Foto HTC One X 2 Foto HTC One X 3 Foto HTC One X 4

Inleiding

De HTC One X is HTC's vlaggenschipmodel voor begin 2012. Het toestel, vervaardigd uit een polycarbonaat unibody, heeft een groot 4,7-inch SuperLCD2 HD-display (van het krasbestendige Gorilla Glass 2) en een krachtige 1,5GHz quad-core processor, waardoor het een waar 'entertainment center' is wat betreft gamen en het bekijken van video's. Op de One X vind je de nieuwe HTC Sense 4-interface, waarin Dropbox is geintegreerd. †Onderdeel van HTC Sense 4 is ook HTC ImageSense, een verzameling nieuwe camera- een beeldfunctionaliteiten. Met de Video Pic-optie kan je tegelijkertijd een foto maken en een video opnemen. Terwijl je een video opneemt, hoef je enkel op de shutter-knop te drukken om tegelijkertijd een foto op hoge resolutie te maken. Voor de connectiviteit kan je rekenen op 3G/HSPDA, WiFi, HDMI en een 1,3-megapixel webcam. Verder is het slechts 9 millimeter dikke Android 4.0-toestel voorzien van 32GB geheugen (niet uitbreidbaar) en een 8-megapixel camera met een Full HD-videorecorder. De Beats Audio-technologie zorgt voor een perfecte geluidskwaliteit en data tussen apparaten is over te dragen middels Bluetooth of NFC. †Je iTunes-muziek is eveneens eenvoudig te synchroniseren met de ingebouwde HTC Sync Manager-software (die automatisch wordt geinstalleerd op je computer als je je telefoon erop aansluit). Ondersteuning van Adobe Flash en HTML5 voor een complete internetervaring is standaard. De 'Text Reflow'-functionaliteit herschikt steeds alle tekst voor je, zodat die net zo breed wordt als je scherm; leesbaar zonder dat er links of rechts wat afvalt. De functie 'Lees later' zorgt dat er een kopie van de webpagina bewaard wordt die je dan later offline kunt lezen. Middels het actieve lockscreen kan je je favoriete apps eenvoudig opstarten middels een veeg van je vinger (via vier shortcuts, bijvoorbeeld voor Facebook). Het nieuwe multi-panel design van de HTC One X zorgt er verder voor dat je meteen ziet welke apps je recentelijk gebruikt hebt. En door met drie vingers op het scherm te tikken, switch je vanzelf tussen de laatste twee. Ten slotte zijn grote documenten en bestanden dankzij de Dropbox-integratie eenvoudig te delen; ook heb je vanuit de Office apps direct toegang tot Dropbox. Let op: de One X maakt gebruik van microSIM-kaarten. Tegelijkertijd met de HTC One X zijn de HTC One S en HTC One V geintroduceerd. In oktober 2012 volgde de HTC One X Plus (met Android 4.1 en HTC Sense 4+).

Verder lezen...

-†HTC One X Plus vs. One X: verschil†(specs) -†HTC One X vs. HTC One S: verschil†(specs) - Samsung Galaxy S3 vs. HTC One X (specs)

Apparaat & afmetingen

De HTC One X is een high-end Android smartphone met een gewicht van 130 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 13,5 x 7,0 x 0,9 centimeter. De HTC One X is enkel verkrijgbaar in de kleur wit.

Bel- & datafuncties

De HTC One X ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de One X kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de HTC One X kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De HTC One X heeft 32 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern geen geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De One X heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De HTC One X bedien je middels een touchscreen. De HTC One X heeft twee ingebouwde camera's. De hoofdcamera heeft een resolutie van 8,0 megapixel, waar je ook video's mee kan opnemen. De frontcamera, bijvoorbeeld voor videogesprekken, heeft een resolutie van 1,3 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De HTC One X is uitgerust met een Super LCD2 kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor telefoons. Super LCD is hiervan een verbeterde versie, die beter zichtbaar is in fel licht. Omdat deze technologie goedkoper is dan het (nog helderder) AMOLED, wordt Super LCD vaak toegepast op smartphones. Super LCD2 is weer een verbeterde versie van Super LCD. Dit scherm heeft een resolutie van 720 x 1280 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De HTC One X draait op Android 4.0. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.0 Ice Cream Sandwich is de eerste multi-platform variant van Android, die zowel bedoeld is voor smartphones als tablets. Nieuw in versie 4.0 zijn onder meer de People App (voor een snel overzicht, inclusief sociale netwerk-updates, van een contactpersoon), Face Unlock (telefoon beveiligen en unlocken middels gezichtsherkenning), Android Beam (snel data uitwisselen via NFC door simpelweg twee NFC-mobieltjes tegen elkaar aan te houden) en een datameter (die voor je bijhoudt hoeveel MB je verbruikt). Voor Android 4.0 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen HTC One X

Van de HTC One X staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC One X is door 10bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,8. Lees in het HTC One X testoverzicht de testen

Specificaties HTC One X

Algemeen
ProductHTC One X
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht130 gram
Afmetingen135,0 x 70,0 x 9,0 mm
IP codering
Soort simkaartmicro-SIM
Accuvermogen1.800 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.0
CPU/Geheugen
ProcessorNVIDIA Tegra 3
Kloksnelheid4 core (max 1,5 GHz)
RAM1 GB
Uitbreidbaar
Opslag32 GB
Scherm
Scherm4,7" (312 ppi)
Resolutie720 x 1.280px
SchermsoortSuper LCD2
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera1,3 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB