Interessant:

Wikipad Gaming Tablet uit de dood herrezen

nieuws 8 februari 2013 om 12:16

De Wikipad Gaming Tablet, die vorig jaar met veel tamtam werd aangekondigd maar nooit is uitgekomen, is uit de dood herrezen. Het model heeft een geheel nieuw design (met een 7-inch in plaats van een 10-inch scherm) gekregen.

De Amerikaanse gamesketen GameStop en fabrikant Wikipad kondigden in september 2012 de Wikipad Gaming Tablet aan. Dat model - met een 10-inch display en een prijs van 499 dollar - is echter nooit op de markt gekomen.

De grootste kritiekpunten op de originele Wikipad waren het te grote formaat en de te hoge prijs. Daarom kondigt Wikipad nu een kleinere (7-inch) en goedkopere (249 dollar) Wikipad aan. Dit model beschikt verder net als het originele model over speciale gametoetsen, Android 4.1, een quad-core NVIDIA Tegra 3-processor, microHDMI- en microUSB-aansluitingen, een microSD-kaartslot en een PlayStation Mobile-certificaat.

De komst van de 7-inch Wikipad Tablet wil niet per definitie zeggen dat het 10-inch model helemaal niet meer verschijnt: deze grotere uitvoering zou nog wel deel uitmaken van Wikipads roadmap voor komend jaar. Inmiddels zijn er meer Android gaming-tablets verschenen, waaronder de Archos GamePad (die slecht is ontvangen), de Razer Edge en de Overmax Action.

Wikipad Gaming Tablet: van 10,1-inch naar 7-inch display
Wikipad Gaming Tablet: van 10,1-inch naar 7-inch display

Forbes