Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 2.3
Opslag MB
Scherm4,0" (245 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Sony Ericsson XPERIA Play 1 Foto Sony Ericsson XPERIA Play 2 Foto Sony Ericsson XPERIA Play 3 Foto Sony Ericsson XPERIA Play 4 Foto Sony Ericsson XPERIA Play 5 Foto Sony Ericsson XPERIA Play 6 Foto Sony Ericsson XPERIA Play 7 Foto Sony Ericsson XPERIA Play 8

Inleiding

De Sony Ericsson Xperia Play - ook bekend als de PlayStation Phone, PSP Phone of Sony Ericsson Zeus Z1 - werd, na jarenlange geruchten, eindelijk officieel geintroduceerd op het Mobile World Congress in februari 2011. De Xperia Play (R800i) lijkt qua design veel op de PSP Go! met uitschuifbare controls. De Xperia Play draait op Android 2.3 (Gingerbread) en is het eerste toestel dat de PlayStation Suite voor Android ondersteunt. In deze store kan je PlayStation 1-games voor Android downloaden. Gezien de grootte van deze downloads kan je deze games feitelijk alleen via downloaden WiFi en niet via 3G/HSDPA. De XPERIA Play heeft een 4-inch touchscreen en ondersteunt WiFi, 3G/HSDPA, DLNA, push e-mail en Bluetooth. De Xperia Play is tevens te gebruiken als WiFi-hotpsot. Sony Ericssons Timescape-app (voor snel en eenvoudig contact met sociale netwerken) komt op korte termijn beschikbaar. Additionele apps download je in de Android Market. De krachtige 1GHz Qualcomm Snapdragon-processor zorgt voor snelle prestaties. De Xperia Play heeft 400MB geheugen, dat uitbreidbaar is via microSD tot maximaal 32GB (een 8GB geheugenkaart wordt meegeleverd). Navigatie is mogelijk dankzij aGPS-ondersteuning en Google Maps Navigatie. Via de 3,5mm sluit je elke standaard headset aan. Google Voice Search en een 5-megapixel camera completeren de Sony Ericsson Xperia Play. Tegelijkertijd met deze "Playstation Phone" zijn de Xperia neo en Xperia pro†geintroduceerd. Verder lezen: - Sony Ericsson Xperia Play vs. Nokia N-Gage (specs)

Apparaat & afmetingen

De Sony Ericsson XPERIA Play is een game-telefoon met een gewicht van 175 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 11,9 x 6,2 x 1,6 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 385 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 413 uur. De Sony Ericsson XPERIA Play is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

Bel- & datafuncties

De Sony Ericsson XPERIA Play ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de XPERIA Play kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de Sony Ericsson XPERIA Play kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Sony Ericsson XPERIA Play heeft 400 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De XPERIA Play heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De Sony Ericsson XPERIA Play bedien je middels een touchscreen. De Sony Ericsson XPERIA Play heeft een ingebouwde camera met een 5,0 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen. De Sony Ericsson XPERIA Play is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 854 x 480 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De Sony Ericsson XPERIA Play draait op Android 2.3. Android is Google's mobiele besturingssysteem. Android 2.3 Gingerbread is de eerste editie met ondersteuning van one-touch woordselectie en copy/paste, waarmee het kopieren en plakken van woorden is vereenvoudigd. Tevens is Gingerbread de eerste versie met ingebouwde VoIP-ondersteuning, waardoor je geen applicaties van derde partijen meer nodig hebt om mee te videochatten. Ook nieuw vanaf versie 2.3 is NFC-ondersteuning, een techniek waarmee je met je mobieltje kan betalen. Voor Android 2.3 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Sony Ericsson XPERIA Play

Van de Sony Ericsson XPERIA Play staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Sony Ericsson XPERIA Play is door 8bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,0. Lees in het Sony Ericsson XPERIA Play testoverzicht de testen

Specificaties Sony Ericsson XPERIA Play

Algemeen
ProductSony Ericsson XPERIA Play
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht175 gram
Afmetingen119,0 x 62,0 x 16,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen1.500 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 2.3
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 1 GHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag400 MB + microSD
Scherm
Scherm4,0" (245 ppi)
Resolutie854 x 480px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB