Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.0
Opslag MB
Scherm3,7" (252 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto HTC One V 1 Foto HTC One V 2

Inleiding

De HTC One V is een 3,7-inch smartphone met het Android 4.0 Ice Cream Sandwich-besturingssysteem en de HTC Sense-interface. Het lichte curved design van het toestel is een eerbetoon aan de HTC Legend, een van HTC's eerste Android-smartphones. Het toestel is slechts 9 millimeter dik en beschikt over een single-core 1GHz processor, 4GB geheugen, 3G/HSDPA en een 5-megapixel camera met een 720p HD-videorecorder. De Beats Audio-technologie zorgt voor een optimale geluidskwaliteit. Deze 'essential smartphone' – zoals HTC de One V noemt – checkt automatisch of je een van de op Facebook, LinkedIn of Twitter toegevoegde of gewijzigde contacten bent vergeten - zodat je die ook kunt toevoegen. Dankzij de support van Flash en HTML5 kan je rekenen op een complete internetervaring en de 'Text Reflow'-functie herschikt steeds alle tekst voor je, zodat die net zo breed wordt als je scherm; leesbaar zonder dat er links of rechts wat afvalt. Integratie met Dropbox is standaard; toegang tot Dropbox is direct mogelijk vanuit de online Office apps. Wijzigingen die je via de Office-apps in je Office-documenten maakt worden direct opgeslagen in je Dropbox. Let op: de HTC One V maakt gebruik van microSIM-kaarten. Tegelijkertijd met de One V zijn de HTC One X (4,7-inch) en HTC One S (4,3-inch) geintroduceerd.

Apparaat & afmetingen

De HTC One V is een Android 4.0 smartphone met een gewicht van 115 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 12,0 x 6,0 x 0,9 centimeter. De HTC One V is verkrijgbaar in de kleuren bruin en zwart.

Bel- & datafuncties

De HTC One V ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de One V kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de HTC One V kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De HTC One V heeft 4 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De One V heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets), WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en een VideoOut aansluiting.

Scherm, camera & bediening

De HTC One V bedien je middels een touchscreen. De HTC One V heeft een ingebouwde camera met een 5,0 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De HTC One V is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieën voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 800 x 480 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De HTC One V draait op Android 4.0. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.0 Ice Cream Sandwich is de eerste multi-platform variant van Android, die zowel bedoeld is voor smartphones als tablets. Nieuw in versie 4.0 zijn onder meer de People App (voor een snel overzicht, inclusief sociale netwerk-updates, van een contactpersoon), Face Unlock (telefoon beveiligen en unlocken middels gezichtsherkenning), Android Beam (snel data uitwisselen via NFC door simpelweg twee NFC-mobieltjes tegen elkaar aan te houden) en een datameter (die voor je bijhoudt hoeveel MB je verbruikt). Voor Android 4.0 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen HTC One V

Van de HTC One V staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC One V is door 9bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,7. Lees in het HTC One V testoverzicht de testen

Specificaties HTC One V

Algemeen
ProductHTC One V
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht115 gram
Afmetingen120,0 x 60,0 x 9,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen1.500 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.0
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 1 GHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag4 GB + microSD
Scherm
Scherm3,7" (252 ppi)
Resolutie800 x 480px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB