Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.0
Opslag MB
Scherm4,3" (256 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto HTC One S 1 Foto HTC One S 2

Inleiding

HTC One S (4,3-inch) is een Android 4.0-smartphone die tegelijkertijd is geintroduceerd met de HTC One X (4,7-inch) en de HTC One V (3,5-inch). Het toestel heeft een dikte van slechts 8 millimeter en maakt gebruik van een 1,5GHz dual-core processor en beschikt over 16GB geheugen, 3G/HSDPA, WiFi, HDMI en een 1,3-megapixel webcam. Met de 8-megapixel camera kan je ook 1080 Full HD-video's opnemen. De  Beats Audio-technologie zorgt voor een optimale geluidservaring. Dankzij support van Adobe Flash en HTML5 zijn alle internetpagina's compleet te bekijken en de 'Text Reflow'-functie herschikt steeds alle tekst voor je, zodat die net zo breed wordt als je scherm; leesbaar zonder dat er links of rechts wat afvalt. De functie 'Lees later' zorgt dat er een kopie van de webpagina bewaard wordt die je dan later offline kunt lezen. Dankzij het nieuwe multi-panel design zie je meteen welke apps je recentelijk gebruikt hebt. En door met drie vingers op het scherm te tikken, switch je vanzelf tussen de laatste twee. Toegang tot Dropbox heb je op de HTC One S direct vanuit de Office apps. En als je iets verandert in je documenten, spreadsheets of presentaties, dan worden de wijzigingen meteen automatisch opgeslagen. Let op: de HTC One S maakt gebruik van microSIM-kaarten.

Apparaat & afmetingen

De HTC One S is een high end Android 4.0 smartphone met een gewicht van 120 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 13,1 x 6,5 x 0,8 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 420 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 430 uur. De HTC One S is verkrijgbaar in de kleuren zilver en zwart.

Bel- & datafuncties

De HTC One S ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de One S kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de HTC One S kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De HTC One S heeft 16 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern geen geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De One S heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De HTC One S bedien je middels een touchscreen. De HTC One S heeft twee ingebouwde camera's. De hoofdcamera heeft een resolutie van 8,0 megapixel, waar je ook video's mee kan opnemen. De frontcamera, bijvoorbeeld voor videogesprekken, heeft een resolutie van 1,3 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De HTC One S is uitgerust met een Super AMOLED kleurenscherm (16.777.216 kleuren). Super AMOLED borduurt voort op AMOLED en zorgt voor een zeer helder scherm met een lage energieconsumptie. Groot voordeel ten opzichte van reguliere AMOLED displays is de goede zichtbaarheid van het scherm in de zon. Dit scherm heeft een resolutie van 960 x 540 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De HTC One S draait op Android 4.0. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.0 Ice Cream Sandwich is de eerste multi-platform variant van Android, die zowel bedoeld is voor smartphones als tablets. Nieuw in versie 4.0 zijn onder meer de People App (voor een snel overzicht, inclusief sociale netwerk-updates, van een contactpersoon), Face Unlock (telefoon beveiligen en unlocken middels gezichtsherkenning), Android Beam (snel data uitwisselen via NFC door simpelweg twee NFC-mobieltjes tegen elkaar aan te houden) en een datameter (die voor je bijhoudt hoeveel MB je verbruikt). Voor Android 4.0 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen HTC One S

Van de HTC One S staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC One S is door 11bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,7. Lees in het HTC One S testoverzicht de testen

Specificaties HTC One S

Algemeen
ProductHTC One S
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht120 gram
Afmetingen131,0 x 65,0 x 8,0 mm
IP codering
Soort simkaartmicro-SIM
Accuvermogen1.650 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.0
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon S3
Kloksnelheid2 core (max 1,5 GHz)
RAM1 GB
Uitbreidbaar
Opslag16 GB
Scherm
Scherm4,3" (256 ppi)
Resolutie960 x 540px
SchermsoortSuper AMOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera1,3 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB