Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 2.3
Opslag MB
Scherm4,2" (233 ppi)
Camera8,1 megapixel
Foto Sony Ericsson XPERIA Arc s 1 Foto Sony Ericsson XPERIA Arc s 2 Foto Sony Ericsson XPERIA Arc s 3 Foto Sony Ericsson XPERIA Arc s 4

Inleiding

De Sony Ericsson Xperia arc S is een snellere versie van de Sony Ericsson Xperia arc. De Xperia arc S is namelijk voorzien van een 1,4GHz processor, waarmee het toestel 25% sneller is dan zijn voorganger. Verder beschikt de Xperia arc S over tal van Sony technologieŽn, waaronder 3D Sweep panorama en een Mobile BRAVIA Engine. Met de HDMI-aansluiting kunnen de vastgelegde 3D sweep panorama-afbeeldingen worden bekeken op een 3D-televisie. De Xperia arc S bevat daarnaast een 8,1-megapixel camera met een 720p HD-videorecorder en Sony's (prijswinnende) 'Exmor R for mobile image' sensor, waarmee je stilstaande beelden en video's in donkere omgevingen zonder problemen goed kan vastleggen. Verder heb je dankzij de Facebook inside Xperia-app en Timescape/Twitter-app direct toegang en overzicht tot en van je sociale netwerken. De connectiviteit van de Xperia arc S is tevens optimaal met DLNA, WiFi & WiFi-hotspotfunctionaliteit, Bluetooth, een 3,5mm poort, Exchange ActiveSync-ondersteuning en Google Voice Search.

Apparaat & afmetingen

De Sony Ericsson XPERIA Arc s is een stijlvolle smartphone met een gewicht van 117 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 12,5 x 6,3 x 0,9 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 420 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 400 uur. De Sony Ericsson XPERIA Arc s is verkrijgbaar in de kleuren grijs, blauw, wit en zwart.

Bel- & datafuncties

De Sony Ericsson XPERIA Arc s ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de XPERIA Arc s kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de Sony Ericsson XPERIA Arc s kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Sony Ericsson XPERIA Arc s heeft 320 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De XPERIA Arc s heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets), WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en een VideoOut aansluiting.

Scherm, camera & bediening

De Sony Ericsson XPERIA Arc s bedien je middels een touchscreen. De Sony Ericsson XPERIA Arc s heeft een ingebouwde camera met een 8,1 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen. De Sony Ericsson XPERIA Arc s is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 480 x 854 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De Sony Ericsson XPERIA Arc s draait op Android 2.3. Android is Google's mobiele besturingssysteem. Android 2.3 Gingerbread is de eerste editie met ondersteuning van one-touch woordselectie en copy/paste, waarmee het kopieren en plakken van woorden is vereenvoudigd. Tevens is Gingerbread de eerste versie met ingebouwde VoIP-ondersteuning, waardoor je geen applicaties van derde partijen meer nodig hebt om mee te videochatten. Ook nieuw vanaf versie 2.3 is NFC-ondersteuning, een techniek waarmee je met je mobieltje kan betalen. Voor Android 2.3 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Sony Ericsson XPERIA Arc s

Van de Sony Ericsson XPERIA Arc s staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Sony Ericsson XPERIA Arc s is door 8bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,9. Lees in het Sony Ericsson XPERIA Arc s testoverzicht de testen

Specificaties Sony Ericsson XPERIA Arc s

Algemeen
ProductSony Ericsson Xperia arc S
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht117 gram
Afmetingen125,0 x 63,0 x 9,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen1.500 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 2.3
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 1,4 GHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag320 MB + microSD
Scherm
Scherm4,2" (233 ppi)
Resolutie480 x 854px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera8,1 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB