Interessant:

MHL: Mobile High-Definition Link: wat is het

nieuws 28 februari 2012 om 10:26

MHL (Mobile High-Definition Link) is een bedrade HD-audio en -video technnologie waarmee je HD-films of games van je smartphone op je HD-televisie kan bekijken / spelen, terwijl het toestel tegelijkertijd oplaadt en te gebruiken is als joypad.

MHL staat voor "Mobile High-Definition Link" en is een technologie die ontwikkeld is door het MHL Consortium, dat opgericht is door Nokia, Samsung, Sony, Toshiba en Silicon Image. De technologie bestaat al enige tijd, maar wordt op het Mobile World Congress 2012 in Barcelona meer voor het voetlicht gebracht.

MHL zorgt ervoor dat je je smartphone eenvoudig via een kabel aansluit op je HD-televisie en dat ongecomprimeerde 1080p Full HD-video's probleemloos worden weergegeven van je smartphone op je HD-televisie. Bijzonder is dat als je je smartphone via MHL aansluit op je HD-televisie, je televisie je telefoon tegelijkertijd oplaadt (dat is het grote voordeel van deze bedrade technologie; draadloos is dit nog niet mogelijk). Ook kan je je telefoon gebruiken als afstandsbediening of - in het geval je games weergeeft op je HD-televisie - als joypad.

MHL: Mobile High-Definition Link
MHL: Mobile High-Definition Link

Het weergeven van HD-video's en digitale audio, het opladen en de afstandsbedieningsmogelijk zijn mogelijk via een 5-dradige interface, waardoor MHL-kabels dun en flexibel kunnen zijn. MHL maakt gebruikt van bestaande technologieen en aansluitingen: een MHL-telefoon is eenvoudig aan een MHL-televisie te koppelen met een standaard MHL-kabel. Om via andere (reguliere) aansluitingen MHL te gebruiken, is een adapter nodig. Momenteel is er alleen nog een MHL-to-HDMI-adapter. Hierbij gaat een HDMI-kabel van je smartphone naar je HD-televisie en vervolgens ook een kabel van je adapter in het stopcontact. Andere adapters, zoals VGA-to-MHL en DVI-to-HML, worden binnenkort verwacht.

Verschillende toestellen van Samsung, LG en HTC ondersteunen momenteel MHL, waaronder de Samsung Galaxy Nexus, de Samsung Galaxy S2, de Samsung Galaxy Note en de LG Optimus 3D Max. Volgens het MHL Consortium zijn in 2011 wereldwijd in totaal 50 miljoen apparaten met MHL-ondersteuning verscheept.

portablegear.nl