Interessant:

Opera Mobile 12 en Mini Next gelanceerd

nieuws 28 februari 2012 om 09:42

Opera heeft op het MWC 2012 met Opera Mobile 12 (voor Android en Symbian) en Opera Mini Next (voor Android) de nieuwste versies van haar mobiele browsers onthuld.

Opera Mini Next is een preview-versie van Opera Mini voor onder meer 'featurephones' (eenvoudige budget-toestellen). De featurephone-versie van Opera Mini Next bevat Smart Page, een nieuwe functionaliteit waarmee je (net zoals met Opera's Speed Dial-shortcuts) snel toegang hebt tot sociale netwerken en het laatste nieuws. Ook Twitter en Facebook zijn al in het eerste scherm van Opera Mini Next geintegreerd.

De Smart Page-functie zal niet te vinden zijn in de (Android)-smartphone-versie van Opera Mini Next; smartphone-gebruikers krijgen echter wel verbeterde internetmogelijkeden en het Speed Dial-scherm is vernieuwd: je kan nu een onbeperkt aantal Speed Dial-shortcuts instellen voor snel toegang tot al je favoriete websites. Opera Mini Next is een preview-editie, voor iedereen die al de laatste mogelijkheden wil uitproberen, en kan je naast je reguliere Opera Mini-browser installeren. De Next-editie heeft een wit Opera-icoon; de stabiele versie heeft een rood icoon.

Tegelijkertijd met Opera Mini Next is Opera Mobile 12 voor Android- en Symbian-smartphones geintroduceerd. Deze nieuwe versie van Opera Mobile ondersteunt 3D graphics, locatiegebaseerde services, een camera in de browser en biedt meer Speed Dial-mogelijkheden.

Opera Mobile 12: Speed Dial
Opera Mobile 12: Speed Dial

Opera