Interessant:

HDmobile: MHL met USB 3.0-support

nieuws 14 mei 2012 om 10:01

Elektronicaontwikkelaar TranSwitch introduceert HDmobile, een variant op MHL met ondersteuning van USB 2.0, USB 3.0, HDMI en DisPlayPort-aansluitingen.

MHL (Mobile High-Definition Link) is een technologie waarmee je de microUSB-poort van je smartphone kan gebruiken als een HDMI-out aansluiting, zodat je HD-video's van je telefoon direct op je HD-televisie kan afspelen. Bijzonder is dat hierbij de telefoon direct wordt opgeladen en dat de telefoon ook als afstandsbediening of joypad voor een applicatie is te gebruiken. Voor MHL heb je naast een telefoon met MHL-support ook een televisie met MHL-ondersteuning en een MHL-to-HDMI-adapter nodig. Onder meer de nieuwe Samsung Galaxy S3 ondersteunt MHL.

HDmobile is een techniek die erg lijkt op MHL, maar naast USB 2.0 en HDMI (1.4) ook USB 3.0 en DisPlayPort (1.2) ondersteunt. Net als bij MHL wordt je telefoon opgeladen als je hem via HDmobile aansluit op je HD-televisie. Hiertoe moet je echter wel een televisie met HDmobile-ondersteuning hebben en die bestaan momenteel nog niet...

TranSwitch ontwikkelt HDmobile speciaal voor snelle video- en dataoverdracht vanaf tablets en smartphones. Dankzij de ondersteuning van USB 3.0 kan volgens TranSwitch data tien keer sneller worden overgedragen dan bij huidige USB 2.0-apparaten. Wanneer de eerste tablet of smartphone met HDmobile verschijnt, is nog niet bekend.

TranSwitch HDmobile
TranSwitch HDmobile

IntoMobile