Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 2.3
Opslag MB
Scherm5,3" (285 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy Note 1 Foto Samsung Galaxy Note 2 Foto Samsung Galaxy Note 3

Inleiding

De Samsung Galaxy Note (N7000, i9220, Note 1) is een hybride smartphone-tablet met een groot en helder 5,3-inch superAMOLED HD-display, het Android 2.3 Gingerbread-besturingssysteem en de TouchWiz 4.0-interface. Bijzonder aan de Galaxy Note is de meegeleverde 'S Pen', een digitale stylus pen waarmee je zeer natuurlijk op het display schrijft. Meegeleverd zijn onder meer de 'S Memo' (multimedia)- en 'S Planner' (agenda)-functionaliteiten. De 'S Pen' ondersteunt handschriftherkenning waarmee je via Samsungs ChatON-messenger applicatie handgeschreven berichten kan versturen. Verder kan je onder meer rekenen op een 8-megapixel camera met een 1080p Full HD-videorecorder, een 2-megapixel webcam, 3G/4G-ondersteuning, WiFi, WiFi-hotspotfunctionaliteit, WiFi-Direct, Exchange ActiveSync, Bluetooth 3.0, DLNA, GPS en een krachtige 1,4GHz ARM Cortex A9-processor. Polaris Office laat je gelijk Office-bestanden bekijken en bewerken. Het geheugen van de Note bedraagt 8GB, 16GB of 32GB en is uitbreidbaar via microSD. In februari 2012 is de Note-serie uitgebreid met de 10,1-inch Samsung Galaxy Note 10.1. In september 2012 volgde de officiele opvolger met de Samsung Galaxy Note 2. In 2013 volgde de Galaxy Note 3.

Samsung Social Hub

De Galaxy Note beschikt, net als de Samsung Galaxy S2, over de Samsung Social Hub. Hiermee heb je de communicatiegeschiedenis en updates van je contacten op sociale netwerksites direct in beeld. Direct (video)chatten is onder meer mogelijk met het voorgeinstalleerde Google Talk.

TouchWiz 4.0 & Samsung Kies Air

Ook bekend van de Galaxy S2 is de TouchWiz 4.0-interface met de Live Panel en de Samsung Kies Air-technologie. Live Panel is een dienst die van live web- en applicatiecontent een startscherm op maat maakt. Je kunt het ontwerp van je eigen Live Panel vormgeven en bepalen welke online diensten en mobiele apps op het scherm verschijnen. Je kan je homescreen volledig naar eigen smaak customizen. Samsung Kies Air zorgt voor snel en eenvoudig devicemanagement; via WiFi kan op je Galaxy Note vanaf je PC managen.

Verder lezen...

Samsung Galaxy Note 3 vs. Note 2 vs Note 1: verschil - Samsung Galaxy Note 2 vs. Note 1: verschil (specificaties) - Samsung Galaxy Note hands-on

Apparaat & afmetingen

De Samsung Galaxy Note is een 5,3-inch smartphone-tablet met een gewicht van 178 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 14,7 x 8,3 x 1,0 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 1570 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 960 uur. De Samsung Galaxy Note is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

Bel- & datafuncties

De Samsung Galaxy Note ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Galaxy Note kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de Samsung Galaxy Note kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Samsung Galaxy Note heeft 8 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Galaxy Note heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De Samsung Galaxy Note bedien je middels een touchscreen. De Samsung Galaxy Note heeft twee ingebouwde camera's. De hoofdcamera heeft een resolutie van 8,0 megapixel, waar je ook video's mee kan opnemen. De frontcamera, bijvoorbeeld voor videogesprekken, heeft een resolutie van 2,0 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De Samsung Galaxy Note is uitgerust met een HD Super AMOLED kleurenscherm (16.777.216 kleuren). HD Super AMOLED is een hoge resolutie Super AMOLED scherm. De resolutie bedraagt 1280 x 800 pixels. Net als een Super AMOLED scherm is het HD Super AMOLED scherm energiezuinig, goed afleesbaar in direct zonlicht en zeer helder. Dit scherm heeft een resolutie van 1280 x 800 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De Samsung Galaxy Note draait op Android 2.3. Android is Google's mobiele besturingssysteem. Android 2.3 Gingerbread is de eerste editie met ondersteuning van one-touch woordselectie en copy/paste, waarmee het kopieren en plakken van woorden is vereenvoudigd. Tevens is Gingerbread de eerste versie met ingebouwde VoIP-ondersteuning, waardoor je geen applicaties van derde partijen meer nodig hebt om mee te videochatten. Ook nieuw vanaf versie 2.3 is NFC-ondersteuning, een techniek waarmee je met je mobieltje kan betalen. Voor Android 2.3 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Note

Van de Samsung Galaxy Note staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy Note is door 10bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,8. Lees in het Samsung Galaxy Note testoverzicht de testen

Specificaties Samsung Galaxy Note

Algemeen
ProductSamsung Galaxy Note
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht178 gram
Afmetingen147,0 x 83,0 x 10,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen2.500 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 2.3
CPU/Geheugen
ProcessorARM Cortex-A9
Kloksnelheid2 core (max 1,4 GHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag8 GB + microSD
Scherm
Scherm5,3" (285 ppi)
Resolutie1.280 x 800px
SchermsoortHD Super AMOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera2,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB