Interessant:

Huawei Ascend P1 krijgt 4G-editie

nieuws 21 december 2012 om 10:07

Huawei komt in Nederland begin volgend jaar met een 4G-editie van de reeds eerder geintroduceerde Huawei Ascend P1, een Android 4.0-smartphone met een 4,3-inch touchscreen.

De originele Huawei Ascend P1 werd afgelopen september in Nederland op de markt gebracht. Met een 2.000 mAh Li-Ion batterij en een 1,5 GHz dual-core processor komt de Huawei Ascend P1 4G de veeleisende gebruiker tegemoet. In de toekomst zal de Ascend P1 4G gebruik maken van het 4G-netwerk (ook wel LTE, Long Term Evolution, genoemd) om data sneller te downloaden, met een dataoverdrachtssnelheid tot 100 Mbit/s.

Een van de belangrijkste kenmerken van de Ascend P1 4G is de lage latentietijd voor snelle videotelefonie en snel online gamen. Omdat 4G nog niet volledig ondersteund wordt in Nederland, kunnen gebruikers met de 'downwards compatibility' functie gebruik maken van eerder beschikbare netwerken zoals 3G. De 4G-frequenties zijn begin deze week in Nederland geveild voor 3,8 miljard euro aan KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2.

Het 4GB geheugen van de Ascend P1 is eenvoudig te vergroten tot 32GB met een microSD-gegeheugenkaart. De 8-megapixel camera met dual LED-flitser neemt 30 beelden per seconde op, om ieder bijzonder moment vast te leggen. Het tweede generatie (4,3-inch) SuperAMOLED qHD-beeldscherm met krasbestendig Gorilla Glass 2 zorgt voor verbeterde stabiliteit en duurzaamheid en is toch 20 procent smaller dan zijn voorganger. Verder het beschikt de Ascend P1 4G over een Full HD-videorecorder, een 1,3-megapixel frontcamera, MHL en DLNA.

De Huawei Ascend P1 4G is beschikbaar vanaf februari 2013 in Nederland. De adviesverkoopprijs bedraagt 449 euro. 

Huawei Ascend P1
Huawei Ascend P1

portablegear.nl