Interessant:

HTC One X vs. HTC One S: verschil

achtergrond 21 april 2012 om 14:19

De HTC One X en de de HTC One S zijn de nieuwste high-end top-smartphones van HTC. PortableGear zet de belangrijkste verschillen op een rij.

De HTC One X en HTC One S werden begin dit jaar op het Mobile World Congress 2012 aangekondigd en liggen inmiddels in de winkels. PortableGear zet de voornaamste verschillen qua specificaties tussen beide high-end Android-smartphones voor je op een rijtje.

Display

De HTC One X is een relatief groot toestel met een zeer groot 4,7-inch HD-display (720 x 1280 pixels), waarvoor gebruik is gemaakt van de IPS SuperLCD2-schermtechnologie. De HTC One S heeft een kleiner 4,3-inch qHD-display (540 x 960 pixels), waarvoor de SuperAMOLED-schermtechnologie is toegepast. Daarnaast is voor beide displays het krasbestendige Gorilla Glass 2 gebruikt. Beide schermen zijn in vrijwel alle omstandigheden goed af te lezen.

Besturingssysteem

Zowel de HTC One X als de HTC One S zijn voorzien van Android 4.0 Ice Cream Sandwich en de vernieuwde HTC Sense 4-interface. Dankzij Google's Android-besturingssysteem kan je rekenen op voorgeinstalleerde apps als Google Talk, Google Maps, Gmail en Google+. In Android 4.0 vind je ook de People app, waarmee je direct toegang hebt tot alle informatie (adres, telefoonnummer en updates van sociale netwerken als Google+ en Twitter) van een contactpersoon. Verder zijn onder meer apps voor Facebook en Twitter voorgeinstalleerd. De toestellen bieden hier dus dezelfde mogelijkheden.

Camera

De HTC One X en HTC One S beschikken allebei over een 8-megapixel camera met LED-flitser en een 1080p Full HD-videorecorder aan de achterzijde. Deze camera's bieden geavanceerde functionaliteiten, zoals een continue opnamemodus (maakt doorlopend foto's), videostabilisatie, een automatische flitser op basis van de afstand tot het onderwerp, de mogelijkheid om hoge kwaliteit slow-motion video's op te nemen en af te spelen en Video Pic (een functie waarmee je foto's kan maken terwijl je HD-video's opneemt). De One X heeft echter een betere 1,3-megapixel frontcamera dan de One S, die is voorzien van een VGA-frontcamera. Met de frontcamera van de One X kan je ook videochatten in 720p-kwaliteit.

Connectiviteit

Wat betreft connectiviteit doen de HTC One X en HTC One S niet voor elkaar onder: beide toestellen ondersteunen 3G/HSDPA, WiFi & WiFi-hotspotfunctionaliteit, Bluetooth 4.0, DLNA en een mobiele high-definition videolink (MHL) voor een USB- of HDMI-verbinding (voor een HDMI-verbinding is een speciale kabel vereist). In de nieuwe HTC Sense 4-interface is verder een Dropbox-functionaliteit geintegreerd, zodat bestanden eenvoudig online op te slaan en te delen zijn.

Processor

Naast het display zit het voornaamste verschil van de HTC One X en de HTC One S in de CPU. De One S heeft een zeer degelijke 1,5GHz dual-core Qualcomm Snapdragon-processor aan boord, die voor de gemiddelde gebruiker voldoende prestatiekracht biedt. Echt veeleisende multimedia-gebruikers kunnen echter beter gaan voor de One X, die is voorzien van de allernieuwste 1,5GHz quad-core NVIDIA Tegra 3-processor voor de snelste mobiele prestaties die op het moment mogelijk zijn.

Geheugen

De HTC One X biedt met 32GB het dubbele opslaggeheugen van de HTC One S, die 16GB opslagruimte biedt. Geen van beide toestellen is voorzien van een microSD-kaartslot, dus het geheugen uitbreiden met een microSD-geheugenkaart is er niet bij. Gelukkig krijg je wel 2 jaar lang gratis online Dropbox-geheugen van 25GB.

portablegear.nl