Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.0
Opslag MB
Scherm4,7" (312 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy Nexus 1 Foto Samsung Galaxy Nexus 2 Foto Samsung Galaxy Nexus 3 Foto Samsung Galaxy Nexus 4 Foto Samsung Galaxy Nexus 5

Inleiding

De Samsung Galaxy Nexus (ook bekend als de Google Nexus Prime en onder typenummer i9250) is de opvolger van de Google Nexus S en is de eerste smartphone met het nieuwe Android 4.0 Ice Cream Sandwich (ICS)-besturingssysteem. De Galaxy Nexus heeft, net als de Nexus S, een bijzonder curved design. Het toestel is slechts 8,94 millimeter dun en heeft een zeer groot en helder 4,65-inch super AMOLED HD-touchscreen en een krachtige dual-core 1,2GHz-processor. Daarnaast is het toestel voorzien van een 5-megapixel camera met een LED-flitser, een panoramafunctie en een 1080p Full HD-videorecorder, een 1,3-megapixel webcam, WiFi, Bluetooth 3.0, NFC, een digitaal kompas GPS en 14,4Mbp/s 3G/HSDPA-ondersteuning. De Galaxy Nexus is leverbaar met 16GB of 32GB geheugen (niet uitbreidbaar).

Innovaties in Android 4.0 ICS

Bijzondere innovaties in Android 4.0 zijn Face Unlock (waarmee je via gezichtsherkenning je de Samsung Galaxy Nexus unlockt) en Android Beam. Met de laatste toepassing deel je snel via NFC websites, apps en YouTube-video's met je vrienden, simpelweg door twee (NFC)-toestellen tegen elkaar aan te houden. Ook kan je grappige effecten toepassen en achtergronden vervangen, terwijl je video-opnamen maakt of video-chat gesprekken voert via Google Talk. Tevens is er de People app, waarmee je snel vrienden, familie en collega's opzoekt, hun foto's in hoge resolutie bekijkt en hun laatste status updates op Facebook, Google+ en andere sociale netwerken bekijkt. Daarnaast is Galaxy Nexus voorzien van alle bekende Google-diensten, zoals de Android Market, Gmail, Google Maps 5.0 met 3D-kaarten 5.0 met 3D kaarten en turn-by-turn navigatie, Google Earth, Movie Studio, YouTube, Google Calendar en een vernieuwde Google+ app. De Galaxy Nexus is tevens de eerste Android-smartphone net software-navigatiebuttons. Verder lezen... - Samsung Galaxy Nexus hands-on - iPhone 4S vs. Samsung Galaxy Nexus (specs)

Apparaat & afmetingen

De Samsung Galaxy Nexus is een Android 4.0-smartphone met een gewicht van 135 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 13,6 x 6,8 x 0,9 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 500 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 270 uur. De Samsung Galaxy Nexus is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De Samsung Galaxy Nexus ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Galaxy Nexus kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de Samsung Galaxy Nexus kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Samsung Galaxy Nexus heeft 16 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern geen geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Galaxy Nexus heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De Samsung Galaxy Nexus bedien je middels een touchscreen. De Samsung Galaxy Nexus heeft twee ingebouwde camera's. De hoofdcamera heeft een resolutie van 5,0 megapixel, waar je ook video's mee kan opnemen. De frontcamera, bijvoorbeeld voor videogesprekken, heeft een resolutie van 1,3 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De Samsung Galaxy Nexus is uitgerust met een HD Super AMOLED kleurenscherm (16.777.216 kleuren). HD Super AMOLED is een hoge resolutie Super AMOLED scherm. De resolutie bedraagt 1280 x 800 pixels. Net als een Super AMOLED scherm is het HD Super AMOLED scherm energiezuinig, goed afleesbaar in direct zonlicht en zeer helder. Dit scherm heeft een resolutie van 720 x 1280 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De Samsung Galaxy Nexus draait op Android 4.0. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.0 Ice Cream Sandwich is de eerste multi-platform variant van Android, die zowel bedoeld is voor smartphones als tablets. Nieuw in versie 4.0 zijn onder meer de People App (voor een snel overzicht, inclusief sociale netwerk-updates, van een contactpersoon), Face Unlock (telefoon beveiligen en unlocken middels gezichtsherkenning), Android Beam (snel data uitwisselen via NFC door simpelweg twee NFC-mobieltjes tegen elkaar aan te houden) en een datameter (die voor je bijhoudt hoeveel MB je verbruikt). Voor Android 4.0 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Nexus

Van de Samsung Galaxy Nexus staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy Nexus is door 10bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,2. Lees in het Samsung Galaxy Nexus testoverzicht de testen

Specificaties Samsung Galaxy Nexus

Algemeen
ProductSamsung Galaxy Nexus
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht135 gram
Afmetingen136,0 x 68,0 x 9,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen1.750 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.0
CPU/Geheugen
ProcessorTI OMAP 4460
Kloksnelheid1 core (max 1,2 GHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag16 GB
Scherm
Scherm4,7" (312 ppi)
Resolutie720 x 1.280px
SchermsoortHD Super AMOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera1,3 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB