Interessant:

Emporia CONNECT ziet levenslicht

nieuws 28 februari 2012 om 12:10

Emporia, de Oostenrijkse fabrikant van seniorentelefoons, heeft op het Mobile World Congress 2012 in Barcelona haar eerste seniorentelefoon met 3G-ondersteuning getoond: de Emporia CONNECT.

Dankzij de ondersteuning van 3G zou je de Emporia CONNECT de eerste smartphone van Emporia kunnen noemen, maar echt mobiel internet is op de telefoon niet mogelijk. De 3G-ondersteuning in combinatie met GPS is wel belangrijk voor locatiebepaling middels je telefoon.

Net als de andere telefoons uit Emporia's portfolio is de Emporia CONNECT gericht op oudere gebruikers. Het inklapbare toestel heeft daarom grote toetsen en een eenvoudige interface. Ook is er een speciale noodkoop waarmee in één keer vijf vooringestelde nummers kunnen worden gebeld. Het toestel ondersteunt naast 3G ook GPS en heeft een optie waarmee je je in vreemde stad kan orienteren door nabijlegen belangrijke punten (zoals een politiebureau of een apotheek) op een kaart op te te roepen. Qua design is de CONNECT vrijwel identiek aan de Emporia CLICK; belangrijkste verschil naast de 3G/GPS-ondersteuning (niet aanwezig op de CLICK) is dat de CONNECT is voorzien van verschillende Brain Training-achtige spelletjes onder de naam Braingym.

Emporia CONNECT
Emporia CONNECT

De Emporia CONNECT heeft een 2,8-inch kleurendisplay en is verder voorzien van een 3-megapixel camera, text-to-speech-functionaliteit (om sms'jes te laten voorlezen) en een microSD-kaartslot waarmee het geheugen kan worden uitgebreid (handig als je veel foto's maakt). De Emporia CONNECT ligt vanaf het derde kwartaal van 2012 in de winkels; de prijs is nog niet bekend. Tegelijkertijd met de CONNECT toonde Emporia de robuuste Emporia SOLID plus, de Emporia CLICK en de Emporia Safety Premium: deze toestellen kregen al eerder verschillende vooraankondigingen.