Interessant:

The Phone House presenteert telefoons voor najaar 2010

nieuws 15 oktober 2010 om 13:42

Tijdens de traditionele jaarlijkse Christmas Press-show heeft The Phone House deze week de belangrijkste mobiele telefoons voor het najaar van 2010 getoond.

Martijn Hol, Commercial Director van The Phone House, ontvouwde in Carré in Amsterdam de plannen voor het komende jaar. De winkelketen introduceerde onder meer een Smartphone Kieswijzer om klanten op weg te helpen bij de keuze van een smartphone. Daarnaast toonde de belangrijkste fabrikanten hun line-up. Hieronder vind je een kort overzicht van de belangrijkste toestellen.

Windows Phone 7
Een belangrijke nieuwe introductie in het mobiele segment is het Windows Phone 7-besturingssysteem. Verschillende fabrikanten introduceren in het vierde kwartaal van dit jaar een Windows Phone 7-toestel. De Samsung Omnia 7, de HTC 7 Trophy en de LG Optimus 7 zijn de eerste Windows Phone 7-smartphones. Deze liggen vanaf eind 2010 in de Nederlandse winkels, maar de Nederlandse editie van Windows Phone 7 komt helaas pas in 2011 beschikbaar.

Samsung
De belangrijkste smartphones van Samsung voor het najaar van 2010 zijn te vinden in de Galaxy- en de Wave-serie. Met de Samsung Galaxy S en de Samsung Galaxy Apollo hebben de Koreanen een Android-smartphone voor zowel het high-end als het mid-range segment. Samsungs eigen bada-besturingssysteem krijgt een vervolg met onder meer de Samsung Wave II. Daarnaast is ook de Samsung Galaxy Tab Android-tablet een belangrijk product voor Samsung dit najaar.

HTC
Naast Windows Phone 7 zet HTC groot in op Android met de high-end HTC Desire HD en HTC Desire Z. De Taiwanezen stellen met de HTC Wildfire echter ook een goedkoper Android-model voor een lager segment beschikbaar.

Sony Ericsson
Net als bij veel andere fabrikanten staat bij Sony Ericsson het Android-besturingssysteem centraal. De belangrijkste toestellen van de Zweeds-Japanse fabrikant zijn te vinden in de XPERIA-serie met de XPERIA X10, de XPERIA X10 mini, de XPERIA X10 mini pro en de XPERIA X8.

LG
LG richt zich op twee verschillende segmenten. Enerzijds zijn er goedkopere messaging-telefoons in de InTouch-, Cookie- of Viewty-serie beschikbaar, zoals de LG GW300 en LG GT350 uit de InTouch-serie. Anderzijds komen de Koreanen met enkele mid-range Android-smartphones in de Optimus-serie, waaronder de LG Optimus One en de LG Optimus Chic.

Nokia
Nokia's belangrijkste toestel voor het laatste kwartaal van 2010 is de Nokia N8. Ook de qwerty-variant van de N8, de Nokia E7, is een belangrijk product voor de Finnen. Daarnaast komt Nokia met een grote serie verschillende low-end en mid-range messaging-telefoons met touchscreen of toetsenbord.

BlackBerry
De BlackBerry Curve 8520 heeft dit jaar een opvolger met 3G-ondersteuning gekregen: de BlackBerry Curve 3G 9300. De andere belangrijke producten van de Canadese fabrikant Research in Motion, de BlackBerry Torch 9800 en de BlackBerry PlayBook tablet, laten helaas in Nederland nog even op zich wachten.

Apple
De belangrijkste producten van Apple zijn uiteraard de iPhone 4 en de iPad, terwijl ook de iPhone 3GS nog altijd verkrijgbaar is. Het grote nieuws is echter dat T-Mobile het recht op de exclusieve verkoop van de iPhone verliest en dat de iPhone ook beschikbaar komt bij KPN, Vodafone, Hi en Telfort.

portablegear.nl