Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSWindows Phone 7
Opslag MB
Scherm3,8" (246 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto HTC 7 Trophy 1 Foto HTC 7 Trophy 2 Foto HTC 7 Trophy 3

Inleiding

De HTC 7 Trophy is een 4,3-inch touch-smartphone en het eerste model van HTC met het Windows Phone 7-besturingssysteem. Tegelijkertijd met de Trophy werden nog twee Windows Phone 7-modellen geintroduceerd: de Samsung Omnia 7 en de LG Optimus 7. Windows Phone 7 Microsofts Windows Phone 7-besturingssysteem biedt zes verschillende "Hubs": voor People, Pictures, Office, Marketplace, Games en Music & Video. Deze Hubs zijn via het homescreen direct toegankelijk. Handig is dat je op een Hub ook direct de meest recente updates kan zien. Zo kan je de People bijvoorbeeld zo instellen dat je direct de laatste Facebook-updates van je vrienden kan zien. Via de Office Hub kan je zonder omwegen werken in OneNote, Word, Excel en PowerPoint. Middels de Music & Video Hub zijn video's te bekijken en is muziek te beluisteren via de Zune mediaspeler. Nog alle Hubs worden per direct in Nederland ondersteund. Pas in de loop van 2011 komen meer Windows Phone 7-diensten naar Nederland, zoals Xbox LIVE (Games Hub) en Windows Marketplace (Marketplace Hub). Tot die tijd moet je het doen met de Amerikaanse editie. HTC heeft overigens ook een exclusieve eigen 'HTC Hub' op de Trophy, met applicaties voor onder meer het weer en de aandelenkoersen. Camera en connectiviteit De HTC 7 Trophy heeft een zeer degelijk 5-megapixel camera met een dubbele LED-flitser en een HD-videorecorder. De connectitviteit is eveneens prima in orde met Bluetooth, WiFi, 3G/HSDPA en push e-mail. De voorgeinstalleerde browser is Internet Explorer. Geheugen De HTC 7 Trophy komt in Nederland met 8GB geheugen. In andere landen zijn ook 16GB-edities verkrijgbaar. Geheugenkaarten worden niet ondersteund.

Apparaat & afmetingen

De HTC 7 Trophy is een Windows Phone 7 smartphone met een gewicht van 140 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 11,90 x 6,20 x 1,20 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 210 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 435 uur.

Bel- & datafuncties

De HTC 7 Trophy ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de 7 Trophy kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de HTC 7 Trophy kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De HTC 7 Trophy heeft 8 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern Geen geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De 7 Trophy heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets), WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en een VideoOut aansluiting.

Multimedia

Windows Mobile biedt standaard een breed scala aan multimediafuncties. Zo kan je WMA en MP3 bestanden luisteren, en kan je WMV en MPEG video's bekijken. Met nieuwe software kan je ook andere bestandsformaten luisteren of bekijken. De HTC 7 Trophy heeft een ingebouwde camera met een 5.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De HTC 7 Trophy is uitgerust met een Super LCD kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor telefoons. Super LCD is hiervan een verbeterde versie, die beter zichtbaar is in fel licht. Omdat deze technologie goedkoper is dan het (nog helderder) AMOLED, wordt Super LCD vaak toegepast op smartphones. Dit scherm heeft een resolutie van 800 x 480 pixels. De HTC 7 Trophy draait op Windows Phone 7. Windows Phone 7 is in 2010 uitgebracht dit mobiele besturingssysteem van Microsoft is alleen geschikt voor smartphones met een touchscreen en een krachtige processor. Windows Phone 7 biedt directe integratie met andere bekende Microsoft-diensten, zoals Zune, Windows Marketplace, Xbox LIVE, Bing en Hotmail. Angry Birds vind je in de Windows Phone Marketplace. Let op: deze versie van Windows Phone 7 ondersteunt geen WhatsApp; daartoe is een update naar 7.5 benodigd.

Prijzen en beoordelingen HTC 7 Trophy

Van de HTC 7 Trophy staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC 7 Trophy is door 9bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,8. Lees in het HTC 7 Trophy testoverzicht de testen

Specificaties HTC 7 Trophy

Algemeen
ProductHTC 7 Trophy
Aankondiging2010
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

Gewicht140 gram
Afmetingen119,0 x 62,0 x 12,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSWindows Phone 7
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 1 GHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag8 GB
Scherm
Scherm3,8" (246 ppi)
Resolutie800 x 480px
SchermsoortSuper LCD
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB