Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSSymbian^3
Opslag MB
Scherm4,0" (184 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto Nokia E7 1 Foto Nokia E7 2 Foto Nokia E7 3 Foto Nokia E7 4 Foto Nokia E7 5 Foto Nokia E7 6 Foto Nokia E7 7 Foto Nokia E7 8 Foto Nokia E7 9

Inleiding

De Nokia E7 (E7-00) is in feite een uitvoering van de Nokia N8 met een qwerty-toetsenbord. Net als op de Nokia N97 mini is het display schuin boven het toetsenbord uit te schuiven, zodat de E7 op een mini-computer lijkt. De E7 heeft een 4-inch multi-touch AMOLED-display en is voorzien van 16GB geheugen (niet uitbreidbaar). Voor optimale connectiviteit kan je rekenen op HSDPA, WiFi en Bluetooth 3.0. Met de 8 megapixel camera met dubbele LED-flitser maak je fraaie foto's en portretten. Tevens zijn er video's in HD-kwaliteit mee op te nemen. Dankzij aGPS zijn foto's te geotaggen, zodat je kan terugvinden waar je ze hebt genomen. Net als de N8 draait de Nokia E7 op Symbian^3. Verder kan je rekenen op een uitgebreide mediaspeler, FM-radio, een video/foto-editior, voice-command en voice-dial, HDMI, en USB-to-go support. Met dat laatste is de Nokia E7 te gebruiken als USB-drive. Gratis navigatie is mogelijk met Ovi Maps. Zakelijke gebruikers kunnen rekenen op de ondersteuning van Microsoft Exchange ActiveSync, Mail for Exchange, Microsoft Communicator Mobile en Microsoft Share Point Server. De Nokia E7 is leverbaar in een grijze, witte, groene, blauwe of zilveren uitvoering. In april 2011 volgde ook de Nokia E6, een reguliere business-smartphone met vast qwerty-toetsenbord.

Apparaat & afmetingen

De Nokia E7 is een Symbian-smartphone met qwerty-toetsenbord met een gewicht van 176 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 12,4 x 6,2 x 1,4 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 300 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 480 uur. De Nokia E7 is verkrijgbaar in de kleuren , blauw, grijs en zwart.

Bel- & datafuncties

De Nokia E7 ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de E7 kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de Nokia E7 kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Nokia E7 heeft 16 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern Geen geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De E7 heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets), WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en een VideoOut aansluiting.

Scherm, camera & bediening

De Nokia E7 bedien je middels een touchscreen. De Nokia E7 heeft een ingebouwde camera met een 8,0 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen. De Nokia E7 is uitgerust met een AMOLED kleurenscherm (16.777.216 kleuren). Een AMOLED scherm is een helder scherm met als grootste voordeel een laag stroomgebruik. De zichtbaarheid in de zon is echter minder dan dat van een LCD scherm. Dit scherm heeft een resolutie van 360 x 640 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De Nokia E7 draait op Symbian^3. Symbian is een mobiel besturingssysteem dat is ontwikkeld door Nokia. Symbian^3 is de eerste open source-editie van Symbian. De meeste Symbian^3-telefoons ondersteunen WhatsApp en Angry Birds; beide apps vind je in Nokia's Ovi Market.

Prijzen en beoordelingen Nokia E7

Van de Nokia E7 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Nokia E7 is door 7bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 5,9. Lees in het Nokia E7 testoverzicht de testen

Specificaties Nokia E7

Algemeen
ProductNokia E7
Aankondiging2010
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht176 gram
Afmetingen124,0 x 62,0 x 14,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen1.200 mAh
Besturingssysteem
OSSymbian^3
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag16 GB
Scherm
Scherm4,0" (184 ppi)
Resolutie360 x 640px
SchermsoortAMOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB