Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSWindows Phone 7
Opslag MB
Scherm3,8" (246 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto LG Optimus 7 1 Foto LG Optimus 7 2 Foto LG Optimus 7 3 Foto LG Optimus 7 4

Inleiding

De LG Optimus 7 (E900) is de eerste Windows Phone 7 smartphone van LG. Het toestel heeft een 3,8-inch multi-touch TFT-display en is voorzien van een krachtige 1GHz-processor. Windows Phone 7 biedt zes speciale Hubs (People, Pictures, Office, Marketplace, Games en Music & Video), waarmee je altijd direct de belangrijkste informatie bij de hand hebt. Daarnaast is het mogelijk om direct op de 'Tiles' op het homescreen de meest recente updates te zien. De Optimus 7 is vervangen door de LG Optimus 7.5, die standaard voorzien is van het vernieuwde Windows Phone 7.5 Mango-besturingssysteem. LG applicaties voor Windows Phone 7 Net als andere fabrikanten biedt LG een eigen 'Hub' in het Windows Phone 7-besturingssysteem. Via de 'Live Tiles' ondersteunt de LG Optimus 7 drie exclusieve LG applicaties, te weten 'Play To' (gebaseerd op DLNA), 'augmented reality' (AR) en Voice-to-Text. Met 'Play To' zijn direct video's vanaf de telefoon op een televisie af te spelen en de augmented reality-functie geeft je informatie over je omgeving. Als je de Optimus 7 bijvoorbeeld richting de skyline richt, zie je het weer van dat moment. Met Voice-to-Text zijn gesproken sms'jes mogelijk. Windows Phone 7 Verschillende bijzondere Windows Phone 7-diensten worden pas in de loop van 2011 in Nederland ondersteund. Denk daarbij aan Zune Pass, Xbox LIVE en Windows Marketplace. Tot die tijd moet je het echter doen zonder deze diensten of met de Amerikaanse editie ervan. Wel is direct de Zune-mediaspeler te gebruiken voor het afspelen van video's en muziek. Connectiviteit, navigatie en camera De LG Optimus 7 biedt een uitstekende connectiviteit dankzij de ondersteuning van WiFi, push e-mail Bluetooth, 3G/HSDPA en DLNA. Ook de camerafunctionaliteit is prima in orde met een 5-megapixel sensor met LED-flitser en HD-videorecorder. Navigeren is mogelijk door de ingebouwde aGPS-ondersteuning en Bing Maps. Geheugen De LG Optimus 7 biedt 16GB geheugen, dat niet uitbreidbaar is met geheugenkaartjes. Online kan je wel documenten opslaan via Microsoft SkyDrive (hiervoor is een Windows Live account benodigd). Het toestel heeft 512MB werkgeheugen. Andere Windows Phone 7-smartphones Tegelijkertijd met de LG Optimus zijn nog twee Windows Phone 7-modellen aangekondigd: de Samsung Omnia 7 (i8700) en de HTC 7 Trophy. De Optimus-serie werd daarnaast eind 2010 verder uitgebreid met de LG Optimus 2X (met Android 2.2 en een dual-core processor).

Apparaat & afmetingen

De LG Optimus 7 is een Windows Phone 7 smartphone met een gewicht van 157 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 12,50 x 6,00 x 1,20 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 300 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 330 uur.

Bel- & datafuncties

De LG Optimus 7 ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Optimus 7 kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de LG Optimus 7 kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De LG Optimus 7 heeft 16 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern Geen geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Optimus 7 heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Windows Mobile biedt standaard een breed scala aan multimediafuncties. Zo kan je WMA en MP3 bestanden luisteren, en kan je WMV en MPEG video's bekijken. Met nieuwe software kan je ook andere bestandsformaten luisteren of bekijken. De LG Optimus 7 heeft een ingebouwde camera met een 5.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De LG Optimus 7 is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor telefoons. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 800 x 480 pixels. De LG Optimus 7 draait op Windows Phone 7. Windows Phone 7 is in 2010 uitgebracht dit mobiele besturingssysteem van Microsoft is alleen geschikt voor smartphones met een touchscreen en een krachtige processor. Windows Phone 7 biedt directe integratie met andere bekende Microsoft-diensten, zoals Zune, Windows Marketplace, Xbox LIVE, Bing en Hotmail. Angry Birds vind je in de Windows Phone Marketplace. Let op: deze versie van Windows Phone 7 ondersteunt geen WhatsApp; daartoe is een update naar 7.5 benodigd.

Prijzen en beoordelingen LG Optimus 7

Van de LG Optimus 7 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De LG Optimus 7 is door 4bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,9. Lees in het LG Optimus 7 testoverzicht de testen

Specificaties LG Optimus 7

Algemeen
ProductLG Optimus 7
Aankondiging2010
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

Gewicht157 gram
Afmetingen125,0 x 60,0 x 12,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSWindows Phone 7
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 1 GHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag16 GB
Scherm
Scherm3,8" (246 ppi)
Resolutie800 x 480px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB