Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 1.6
Opslag MB
Scherm2,6" (157 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Sony Ericsson Xperia X10 mini 1 Foto Sony Ericsson Xperia X10 mini 2 Foto Sony Ericsson Xperia X10 mini 3 Foto Sony Ericsson Xperia X10 mini 4 Foto Sony Ericsson Xperia X10 mini 5 Foto Sony Ericsson Xperia X10 mini 6

Inleiding

De Sony Ericsson Xperia X10 mini is een leuk ogende zeer compacte smartphone. De X10 mini draait op Android en biedt daarmee standaard bekende Google applicaties, als Gmail, Google Search en Youtube. Handig is Sony Ericssons Timescape toepassing waarmee alle communicatie in een toepassing samenkomt. Met Timescape zie je in een oogopslag je nieuwe sms'jes, gemisten oproepen en Facebook en Twitter updates. (Mediascape, dat wel op de originele X10 is te vinden, ontbreekt.) Innovatief is de vierhoeksbediening op de X10 mini. In elke hoek van het touchscreen kan je een snelkoppeling plaatsen om veel gebruikte functies te ontsluiten. Qua specificaties biedt de X10 mini alles wat je van een hedendaagse smartphone mag verwachten met een 5 megapixel camera, HSDPA, WiFi, GPS en uitbreidbaar geheugen. De Sony Ericsson X10 mini is verkrijgbaar in de kleuren Pearl White, Black, Pink, Lime, Red en Silver. Tegelijk met de introductie van de Xperia X10 mini introduceerde Sony Ericsson de Xperia X10 mini pro met identieke specificaties alleen voorzien van een QWERTY-toetsenbord. De Xperia X10 (zonder mini) is interessant voor wie de X10 mini te compact vindt. In juli 2010 werd de XPERIA-serie verder uitgebreid met de Sony Ericsson XPERIA X8. In mei 2011 volgde de vernieuwde Sony Ericsson Xperia mini.

Apparaat & afmetingen

De Sony Ericsson Xperia X10 mini is een compacte designtelefoon met een gewicht van 88 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 8,30 x 5,00 x 1,70 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 210 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 360 uur. De Sony Ericsson Xperia X10 mini is verkrijgbaar in de kleuren grijs, groen, rood, wit, zwart en grijs.

Bel- & datafuncties

De Sony Ericsson Xperia X10 mini ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Xperia X10 mini kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de Sony Ericsson Xperia X10 mini kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Sony Ericsson Xperia X10 mini heeft 128 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Xperia X10 mini heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Met de Sony Ericsson Xperia X10 mini kan je zowel audio (MP3, eAAC+, WMA en WAV) als video (MP4, H.263, H.264 en WWMV) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De Sony Ericsson Xperia X10 mini heeft een ingebouwde camera met een 5.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De Sony Ericsson Xperia X10 mini is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor telefoons. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 240 x 320 pixels. De Sony Ericsson Xperia X10 mini draait op Android 1.6. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 1.6 Donut biedt ten opzichte van 1.5 verbeterde zoekweergaven en camera-applicaties. Vanaf deze versie wordt verder Google Maps Navigation ondersteund. Het populaire Angry Birds is beschikbaar voor Android 1.6 in de Android Market. Let op: Android 1.6 ondersteunt geen WhatsApp.

Prijzen en beoordelingen Sony Ericsson Xperia X10 mini

Van de Sony Ericsson Xperia X10 mini staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Sony Ericsson Xperia X10 mini is door 10bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,4. Lees in het Sony Ericsson Xperia X10 mini testoverzicht de testen

Specificaties Sony Ericsson Xperia X10 mini

Algemeen
ProductSony Ericsson Xperia X10 mini
Aankondiging2010
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

Gewicht88 gram
Afmetingen83,0 x 50,0 x 17,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen950 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 1.6
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 600 MHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag128 MB + microSD
Scherm
Scherm2,6" (157 ppi)
Resolutie240 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB