Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSToesteleigen
Opslag32 GB
Scherm7,0" (170 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Blackberry PlayBook 1 Foto Blackberry PlayBook 2 Foto Blackberry PlayBook 3 Foto Blackberry PlayBook 4 Foto Blackberry PlayBook 5

Inleiding

De Blackberry PlayBook is in september 2009 aangekondigd. RIM bestempelt de PlayBook als een tablet voor professionele gebruikers, maar uiteraard is de PlayBook ook te gebruiken als entertainment tablet. De PlayBook is een waar powerhouse dankzij de ingebouwde dual-core Cortex A9 1 GHz processor en 1GB RAM. Op het grote 7-inch multi-touch scherm (1024 x 600) ervaar je websites en multimedia in hoge kwaliteit. De tablet biedt zowel support voor Adobe Flash 10.1 als ingebouwde HTML 5-ondersteuning, waardoor vrijwel alle internetsites volledig zijn te bekijken. Met een gewicht van slechts 400 gram is de BlackBerry PlayBook eenvoudig mee te nemen en middels de ingebouwde microUSB-poort sluit je hem in een handomdraai op andere apparaten aan. De PlayBook draait op een nieuw ontwikkeld BlackBerry Tablet OS, dat gebruik maakt van de QNX-technologie. Dit besturingssysteem ondersteunt multi-tasking. Middels WiFi en de 3 megapixel camera aan de voorzijde kan je videochatten; met de 5 megapixel camera aan de achterzijde zijn degelijke foto's te maken. Op de PlayBook zijn video's in 1080p HD-kwaliteit met stereogeluid te bekijken en via HDMI sluit je de tablet aan op een HD-televisie. Via Bluetooth is de PlayBook met je BlackBerry smartphone te synchroniseren voor onder meer volledig gebruik van push e-mail en de agenda van je smartphone op de tablet. Voor zakelijk gebruikers is het interessant dat de BlackBerry PlayBook direct vanuit de doos compatibel is met BlackBerry's Enterprise Server (voor koppeling tussen je BlackBerry-apparaat, e-mailsysteem en andere toepassingen). Vooralsnog is de PlayBook alleen verkrijgbaar in een WiFi-variant. RIM is voornemens een 3G / 4G op de markt te brengen, maar heeft daar nog geen tijdspad voor gegeven.

Apparaat & afmetingen

De Blackberry PlayBook is een 7-inch WiFi tablet met een gewicht van 400 gram. De afmetingen van het tablet zijn 13,0 x 19,3 x 1,0 centimeter.

Hardware

De Blackberry PlayBook draait op een 1 GHz Cortex A9 processor en heeft een intern geheugen van 16 GB. Naast een 16 GB variant is de Blackberry PlayBook ook verkrijgbaar in geheugenuitvoeringen van 32 GB. Het DDR2 RAM werkgeheugen bedraagt 1 GB. De maximale resolutie van het 7,0\"-TFT-scherm is 600 x 1024 pixels. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Met de ingebouwde webcam kan je de PlayBook ook gebruiken voor videogesprekken over internet.

Connectivity

Er staat 1 USB poort tot je beschikking. Hier kan je randapparatuur als toetsenborden, muizen, of bijvoorbeeld printers op aansluiten. Verder bezit de PlayBook in- en uitgangen voor internet, audio en HDMI. Het is dus mogelijk een extern scherm op de Blackberry aan te sluiten. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld een telefoon is ook mogelijk. De Blackberry PlayBook kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi.

Software

De Blackberry PlayBook draait op Toesteleigen. Op BlackBerry PlayBook draait op BlackBerry Tablet OS, dat gebruik maakt van de QNX-technologie. Aan de basis van dit systeem ligt Linux.

Prijzen en beoordelingen Blackberry PlayBook

Van de Blackberry PlayBook staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Blackberry PlayBook is door 11bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,9. Lees in het Blackberry PlayBook testoverzicht de testen

Specificaties Blackberry PlayBook

Algemeen
ProductBlackberry PlayBook
Aankondiging2010
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht400 gram
Afmetingen130,0 x 193,0 x 10,0 mm
IP codering
Accuvermogen5.400 mAh
Besturingssysteem
OSToesteleigen
CPU/Geheugen
ProcessorARM Cortex-A9
Kloksnelheid1 core (max 1 GHz)
RAM1 GB
Opslag16 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm7,0" (170 ppi)
Resolutie600 x 1.024px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internet
VerbindingNee