Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 2.1
Opslag MB
Scherm3,2" (125 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto HTC Wildfire 1 Foto HTC Wildfire 2 Foto HTC Wildfire 3 Foto HTC Wildfire 4 Foto HTC Wildfire 5 Foto HTC Wildfire 6 Foto HTC Wildfire 7 Foto HTC Wildfire 8 Foto HTC Wildfire 9 Foto HTC Wildfire 10

Inleiding

De HTC Wildfire is een Android-smartphone die in de markt wordt gezet als een editie van de HTC Desire voor jongeren. Centraal bij de Wildfire staat dan ook het gebruik van sociale netwerken. Het toestel ondersteunt WiFi, 3G/HSDPA en push e-mail voor snel mobiel internet onderweg. Met de HTC Friend Stream-applicatie is het mogelijk updates van sociale netwerken (Twitter, Facebook, Flickr) in één stream op de telefoon te ontvangen. HTC ID Caller zorgt ervoor dat je meteen het Facebook-profiel en de laatste update van de beller ziet. Met een speciale widget kan je verder een applicatie aan je vrienden aanraden via e-mail, sms of een sociaal netwerk, die zij vervolgens met een klik kunnen aanschaffen in de Android Market. De HTC Wildfire draait op Android 2.1 en is voorzien van een 3,2-inch capactivite touchscreen met de HTC Sense-interface. Uiteraard is de telefoon ook voorzien van een mediaspeler, een 5 megapixel camera, GPS, FM-radio en een 3,5mm poort voor standaard headsets. De HTC Wildfire is beschikbaar in het rood, wit, zwart of grijs. Dit toestel is begin 2011 opgevolgd door de HTC Wildfire S.

Apparaat & afmetingen

De HTC Wildfire is een Android-smartphone voor jongeren met een gewicht van 118 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 10,70 x 6,00 x 1,20 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 490 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 690 uur. De HTC Wildfire is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, rood en grijs.

Bel- & datafuncties

De HTC Wildfire ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Wildfire kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de HTC Wildfire kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De HTC Wildfire heeft 512 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Wildfire heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Met de HTC Wildfire kan je zowel audio (MP3, AAC+, WAV en WMA) als video (MP4, H.263, H.264 en WMV) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De HTC Wildfire heeft een ingebouwde camera met een 5.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De HTC Wildfire is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieën voor telefoons. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 240 x 320 pixels. De HTC Wildfire draait op Android 2.1. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 2.1 Eclair verschilt niet veel van Android 2.0, al is de snelheid van de prestaties nog wat opgevoerd.Android 2.0/2.1 biedt verder een flinke update ten opzichte van voorgaande Android-edities. Deze versie is sneller, ondersteunt meer schermgroottes en -resoluties en heeft een verbeterd virtueel toetsenbord en. Vanaf deze editie kan je verder rekenen op ondersteuning van Bluetooth 2.1, HTML5 en Microsoft Exchange. Cameramobieltjes kunnen vanaf deze editie rekenen op digitale zoom. Voor Android 2.1 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Prijzen en beoordelingen HTC Wildfire

Van de HTC Wildfire staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC Wildfire is door 8bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,7. Lees in het HTC Wildfire testoverzicht de testen

Specificaties HTC Wildfire

Algemeen
ProductHTC Wildfire
Aankondiging2010
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

Gewicht118 gram
Afmetingen107,0 x 60,0 x 12,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSAndroid 2.1
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag512 MB + microSD
Scherm
Scherm3,2" (125 ppi)
Resolutie240 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB