Interessant:

Top 5 gadgets voor vaderdag

achtergrond 11 juni 2013 om 15:52

Zondag 16 juni is het weer vaderdag. PortableGear zet vijf gadgets op een rij waarmee je je vader op deze bijzondere dag kan verrassen.

De Acer Liquid E2 (V370) is een complete en toch betaalbare smartphone (zowel beschikbaar als single-sim en als dual-sim) waarmee jij je vader op vaderdag kan verrassen. De Liquid E2 draait op Android 4.2 en heeft een groot en helder 4,5-inch IPS-display met een qHD (540 x 960 pixels) resolutie. De connectiviteit van het toestel is prima in orde met ondersteuning van Bluetooth 3.0, WiFi, 3G/HSDPA en een VGA-frontcamera/webcam. Daarnaast beschikt de Liquid E2 aan de achterzijde over dubbele DTS-audiospeakers (voor een uitstekende geluidskwaliteit) en een 8-megapixel camera met LED-flitser. Video's zijn in 720p HD-kwaliteit op te nemen en dankzij de 'zero shutter lag' camera wordt een foto meteen genomen zodra je de ontspantoets indrukt. Tevens is er een continumodus (waarmee je 8 beelden per seconde vastlegt) en een 2,5D-fotomodus. In de deze laatste modus kan je draaiend om een object heen foto's nemen: vervolgens wordt automatisch een beeld met scrollmogelijkheden gegenereerd. De Liquid E2 ondersteunt Swype, FM-radio en aGPS en apps voor onder meer Facebook, YouTube, Google Maps, Gmail en Polaris Office (voor het bekijken en/of bewerken van Office- en PDF-bestanden) zijn voorgeinstalleerd. Bijzonder ten slotte zijn de krachtige 2.000 mAh batterij voor een lange accuduur en de krachtige quad-core processor voor snelle prestaties. De Liquid E2 kost € 229,- (single SIM) of € 249,- (dual-sim).

Acer Liquid E2
Acer Liquid E2

De BlackBerry Q10 is samen met de tegelijkertijd geintroduceerde BlackBerry Z10 de eerste BlackBerry-smartphone met het nieuwe BlackBerry 10-besturingssysteem. Waar de Z10 enkel beschikt over een 4,2-inch touchscreen is de Q10 uitgerust met een 3,1-inch touchscreen én een volledig qwerty-toetsenbord. Als je een vader hebt die veel berichten moet tikken voor zijn werk, is de Q10 dus een ideaal toestel! Het vertrouwde touchpad is echter verdwenen. De Q10 is verder voorzien van een dual-core processor en 2GB RAM, een 8-megapixel camera met een 1080p Full HD-videorecorder, een microSD-kaartslot, WiFi, Bluetooth 4.0, 3G/HSDPA, 4G/LTE, aGPS en NFC. BlackBerry Messenger 6 is voorgeinstalleerd. Meer apps zijn te downloaden via BlackBerry World. Met BlackBerry 10 krijg je de beschikking over geavanceerde functionaliteiten als BlackBerry Hub (voor een snel overzicht van al je berichten en chatgesprekken), BlackBerry Balance (om privé en werk gescheiden te houden), BBM Video with Screen Share (waarmee je vanuit een BBM-chat direct kan wisselen naar een BBM Video face-to-face-gesprek) en Camera with Time Shift Mode (waarmee enkele milliseconden voor- en nadat je een foto maakt beeld wordt vastlegt, zodat je de optimale foto maakt). De BlackBerry Q10 komt in het wit of zwart en kost rond de 600 euro.

BlackBerry Q10
BlackBerry Q10

De Microsoft Surface is de eerste Windows 8-tablet die Microsoft zelf op de markt heeft gebracht. Er bestaan twee verschillende uitvoeringen van de Surface: een model dat draait op Windows RT en een model dat draait op een volledige versie van Windows 8 Pro. Windows RT is een voor tablets geoptimaliseerde versie van Windows 8 voor de consumentenmarkt. De Surface RT bestaat in varianten met 32GB of 64GB geheugen. De Microsoft Surface met Windows RT beschikt verder over een NVIDIA Tegra-processor, een 10,6-inch HD-touchscreen, een ingebouwde kickstand, een microSD-kaartslot en een USB 2.0- en een miniHDMI-aansluiting. De Surface RT wordt geleverd met Office Home & Student 2013 RT, een Office-pakket met Word, Excel, OneNote en PowerPoint dat geoptimaliseerd is voor touch-gebruik (dit pakket is niet standaard aanwezig op de Surface Pro). Windows 8 zorgt voor een fraaie, nauw aan Windows Phone 7 verwante, interface met kleurrijke blokken - door Microsoft aangeduid als de 'Metro-interface'. Apps voor Windows (8) RT download je in de Windows Store. De Surface-tablets zijn een ideaal vaderdagscadeau als je vader Windows-fan is en altijd met een laptop- of tablet op schoot zit. De startprijs van de Surface RT is € 486,- (zonder toetsenbord-dock).

Microsoft Surface RT
Microsoft Surface RT

Voor stoere en avontuurlijke vaders is er de Pentax Optio WG-3, een geavanceerde robuuste camera met een IPX8-certificaat. Dit certificaat geeft aan dat de camera waterdicht is tot 14 meter diepte, schokbestendig is tot 2 meter, koudebestendig is tot -10°C en drukbestendig tot 100 kilogram. Tevens is de WG-3 stofbestendig. De Optio WG-3 is daarnaast uitgerust met een 16-megapixel sensor, 4x optische zoom en een Full HD-videorecorder. Optioneel is dit model met GPS verkrijgbaar. De GPS-uitvoering bezit over geavanceerde GPS-functies voor het toevoegen van locatiegegevens en logboekgegevens aan opgeslagen afbeeldingen, alsmede een luchtdruk/hoogte/dieptemeter, een digitaal kompas en een draadloos oplaadsysteem. De Optio WG-3 is beschikbaar voor een adviesprijs van € 329,- (zonder GPS) of € 369,- (met GPS).

Pentax Optio WG-3
Pentax Optio WG-3

De Samsung Galaxy Note 8.0 (N5100 / N5110) is Samsungs vierde Note-model, na de Note 1, Note 2 en de Note 10.1. De Note 8.0 heeft - zoals de naam al doet vermoeden - een 8-inch display. Daarnaast is deze tablet uitgerust met een quad-core processor, 16GB of 32GB geheugen, Android 4.1 Jelly Bean en de bekende S Pen. WiFi, WiFi-Direct, Bluetooth 4.0 en GPS worden ondersteund. Met de geavanceerde S Pen lijkt het alsof je met pen en papier aan de slag gaat, maar de mogelijkheden zijn veel uitgebreider. In S Note kun je bijvoorbeeld bij een webpagina snel een notitie maken, terwijl je met S Planner al je dagelijkse taken managet door bijvoorbeeld het opstellen van to-do lijsten. Alle content kun je vervolgens heel precies updaten met de Samsung S Pen. Zodra je de S Pen uit de tablet haalt, worden automatisch functies geactiveerd die je waarschijnlijk wilt gaan gebruiken, zoals het digitale aantekeningenblok S Note. Ook met Air View bespaar je tijd. Je houdt de S Pen bóven de content en krijgt automatisch een preview te zien van de betreffende e-mail, fotogalerij, video of aantekening - zonder dat je alle bestanden één voor één hoeft te openen. Met Multi Window kun je overzichtelijk op twee schermen tegelijkertijd werken. De in grootte aanpasbare vensters zoals Pop Up Note en Pop Up Video kunnen bovendien gewoon open blijven staan. Dankzij het compacte 8-inch formaat van de Galaxy Note 8.0 kan je vader deze tablet overal mee naar toe nemen. De tablet heeft een adviesprijs van € 399,- (16GB, WiFi-only).

Samsung Galaxy Note 8.0
Samsung Galaxy Note 8.0

portablegear.nl