Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.1
Opslag MB
Scherm5,6" (265 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy Note 2 1 Foto Samsung Galaxy Note 2 2 Foto Samsung Galaxy Note 2 3 Foto Samsung Galaxy Note 2 4 Foto Samsung Galaxy Note 2 5

Inleiding

De Samsung Galaxy Note 2 (ook bekend als Note II of Note 5.5) (N7100 / N7110) is de 5,55-inch opvolger van de voorgaande 5,3-inch Samsung Galaxy Note. De hybride tablet-smartphone is verder voorzien zijn van Android 4.1 Jelly Bean, een krachtige 1,6GHz quad-core processor, een Full HD SuperAMOLED Plus-display (van krasbestendig Gorilla Glass 2), een 8-megapixel camera (met LED-flitser en een 1080p Full HD-videorecorder), 3G/4G-ondersteuning en 2GB RAM. Met de vernieuwde (meegeleverde) S Pen-stylus lijkt het alsof je met een gewone pen op papier aan het werk bent, maar de digitale mogelijkheden zijn groter en slimmer. Met Air View kun je bijvoorbeeld snel een preview krijgen van een e-mail, fotogalerij, video of aantekening in de S Note-app. Je hoeft daarvoor alleen de S Pen even bóven de content te houden en je krijgt een preview te zien. In 2013 volgde de Galaxy Note 3. Op de Galaxy Note 2 kun je meerdere schermen tegelijkertijd gebruiken met Popup Note, Popup Video en Popup Web. Deze multiscreen-optie is handig als je bijvoorbeeld meerdere websites op je scherm wil bekijken, maar ook om aantekeningen te maken in Popup Note térwijl je een video bekijkt. WiFi, WiFi-Direct, Bluetooth 4.0, 3G/HSDPA en een 1,9-megapixel frontcamera zorgen voor uitstekende connectiviteit. De Note 2 komt in edities met 16GB, 32GB of 64GB geheugen (uitbreidbaar middels microSD). De standaard browser in Android 4.1 is Chrome. In deze versie van Android vind je ook Google Now, een service die je op de hoogte houdt van de actuele (verkeers)informatie.

Verder lezen...

Samsung Galaxy Note 3 vs. Note 2 vs Note 1: verschilSamsung Galaxy Note 2 vs. Note 1: verschil (specificaties) - Samsung Galaxy Mega vs. Note 2 vs. S4: verschil (specs) - Samsung Galaxy Note 2 hands-on

Apparaat & afmetingen

De Samsung Galaxy Note 2 is een tablet-smartphone met een gewicht van 180 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 15,1 x 8,1 x 0,9 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 960 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 890 uur. De Samsung Galaxy Note 2 is verkrijgbaar in de kleuren wit en zilver.

Bel- & datafuncties

De Samsung Galaxy Note 2 ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Galaxy Note 2 kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de Samsung Galaxy Note 2 kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Samsung Galaxy Note 2 heeft 16 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Galaxy Note 2 heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De Samsung Galaxy Note 2 bedien je middels een touchscreen. De Samsung Galaxy Note 2 heeft twee ingebouwde camera's. De hoofdcamera heeft een resolutie van 8,0 megapixel, waar je ook video's mee kan opnemen. De frontcamera, bijvoorbeeld voor videogesprekken, heeft een resolutie van 1,9 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De Samsung Galaxy Note 2 is uitgerust met een Super AMOLED Plus kleurenscherm (16.777.216 kleuren). Super AMOLED Plus is een doorontwikkeling van Super AMOLED. Een Super AMOLED Plus scherm is nog energiezuiniger en nog helderder dan een Super AMOLED scherm. Super AMOLED Plus schermen zijn bovendien goed zichtbaar in de zon. Dit scherm heeft een resolutie van 720 x 1280 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De Samsung Galaxy Note 2 draait op Android 4.1. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.1 Jelly Bean is de vijfde editie en is, net als versie 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.0 zijn onder meer snellere prestaties, uitgebreidere notificaties en de Google Now-toepassing (die je op de hoogte houdt van de laatste verkeersinformatie en het weer). Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.1. Verder wordt vanaf deze versie Adobe Flash Player niet meer ondersteund. Voor Android 4.1 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Note 2

Van de Samsung Galaxy Note 2 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy Note 2 is door 12bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,7. Lees in het Samsung Galaxy Note 2 testoverzicht de testen

Specificaties Samsung Galaxy Note 2

Algemeen
ProductSamsung Galaxy Note 2
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht180 gram
Afmetingen151,0 x 81,0 x 9,0 mm
IP codering
Soort simkaartmicro-SIM
Accuvermogen3.100 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.1
CPU/Geheugen
ProcessorSamsung Exynos 4 Quad
Kloksnelheid4 core (max 1,6 GHz)
RAM2 GB
Uitbreidbaar
Opslag16 GB + microSD
Scherm
Scherm5,6" (265 ppi)
Resolutie720 x 1.280px
SchermsoortSuper AMOLED Plus
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera1,9 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB