Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSWindows 8 Pro
Opslag128 GB
Scherm10,6" (208 ppi)
Camera1,0 megapixel
Foto Microsoft Surface 8 Pro 1 Foto Microsoft Surface 8 Pro 2 Foto Microsoft Surface 8 Pro 3 Foto Microsoft Surface 8 Pro 4 Foto Microsoft Surface 8 Pro 5 Foto Microsoft Surface 8 Pro 6 Foto Microsoft Surface 8 Pro 7

Inleiding

De Microsoft Surface is de eerste Windows 8-tablet die Microsoft onder de eigen merknaam uitbrengt. Er bestaan twee verschillende uitvoeringen van de Surface: een model dat draait op Windows RT en een model dat draait op Windows 8 Pro. De specificaties in onderstaande lijst zijn van het Windows 8 Pro-model (dat dikker en zwaarder is dan de RT-editie). Met Windows 8 Pro richt Microsoft zich voornamelijk op zakelijke gebruikers en de business-markt. De Microsoft Surface 8 Pro heeft een 10,6-inch Full HD-touchscreen (1080p) en bestaat in uitvoeringen met 64GB of 128GB geheugen (uitbreidbaar middels microSDXC). Verder heeft dit model een USB 3.0- en een MiniDisplayPort-aansluiting, een ingebouwde kickstand, een webcam en een Intel Core i5 'Ivy Bridge'-processor. Een styluspen wordt eveneens meegeleverd. Windows 8 zorgt voor een fraaie, nauw aan Windows Phone 7 verwante, interface met kleurrijke blokken - door Microsoft aangeduid als de 'Metro-interface'. Apps voor Windows (8) RT download je in de Windows Store. De Surface 8 Pro wordt - in tegenstelling tot de Microsoft Surface RT - niet standaard geleverd met Office-software. Zowel de Surface RT als de Surface 8 Pro wordt optioneel geleverd met een dun fysiek toetsenbord add-on. Dit model is opgevolgd door de Surface Pro 2.

Apparaat & afmetingen

De Microsoft Surface 8 Pro weegt 903 gram. De afmetingen bedragen 27,5 x 17,3 x 1,3 centimeter. De Microsoft Surface 8 Pro is verkrijgbaar in de kleuren blauw, rood, roze, wit en zwart.

Hardware

De Microsoft Surface 8 Pro draait op een 1.5 GHz Intel Core i5-3317U processor en heeft een intern geheugen van 64 GB. Dit geheugen is niet uitbreidbaar. Het RAM werkgeheugen bedraagt 4 GB. De maximale resolutie van het 10,6\"-IPS-scherm is 1920 x 1080 pixels. IPS (In-Plane Switching) is een schermtechnologie die ontwikkeld is door het Japanse Hitachi om de kijkhoeken en kleurreproductie van displays te verbeteren. Met de ingebouwde webcam kan je de Surface 8 Pro ook gebruiken voor videogesprekken over internet. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld je telefoon of koptelefoon is ook mogelijk. De Microsoft Surface 8 Pro kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi of via een mobiel (HSDPA) netwerk. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement vereist.

Software

De Microsoft Surface 8 Pro draait op Windows 8 Pro. Windows 8 is de eerste versie van Windows die is geoptimaliseerd voor touchscreen-gebruik op tablets. Niettemin is deze versie ook geschikt voor traditioneel gebruik op de PC met muis en toetsenbord. Opvallend aan Windows 8 is de kleurrijke interface met grote blokken in felle kleuren. Windows 8 ondersteunt onder meer Internet Explorer 10 en Xbox Live-integratie. In de Windows Store vind je apps voor Windows 8. De Pro-versie biedt als extra ten opzichte van de originele versie onder meer bestandsencryptie en de ondersteuning voor het afspelen van DVD's (mits de Windows Media Center plug-in is geinstalleerd).

Prijzen en beoordelingen Microsoft Surface 8 Pro

Van de Microsoft Surface 8 Pro staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Microsoft Surface 8 Pro is door 7bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,4. Lees in het Microsoft Surface 8 Pro testoverzicht de testen

Specificaties Microsoft Surface 8 Pro

Algemeen
ProductMicrosoft Surface Pro
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht903 gram
Afmetingen275,0 x 173,0 x 13,0 mm
IP codering
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSWindows 8 Pro
CPU/Geheugen
ProcessorIntel Core i5-3317U
Kloksnelheid2 core (max 1,5 GHz)
RAM4 GB
Opslag64 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm10,6" (208 ppi)
Resolutie1.920 x 1.080px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera1,0 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internetHSDPA
VerbindingNee