Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.1
Opslag32 GB
Scherm8,0" (189 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy Note 8.0 1 Foto Samsung Galaxy Note 8.0 2 Foto Samsung Galaxy Note 8.0 3 Foto Samsung Galaxy Note 8.0 4

Inleiding

De Samsung Galaxy Note 8.0 (N5100 / N5110) is Samsungs vierde Note-model, na de Note 1, Note 2 en Note 10.1. De Note 8.0 heeft - zoals de naam al doet vermoeden - een 8-inch display. Daarnaast is deze tablet uitgerust met een quad-core processor, 16GB of 32GB geheugen, Android 4.1 Jelly Bean en de bekende S Pen. WiFi, WiFi-Direct, Bluetooth 4.0 en GPS worden ondersteund. Met de geavanceerde S Pen lijkt het alsof je met pen en papier aan de slag gaat, maar de mogelijkheden zijn veel uitgebreider. In S Note kun je bijvoorbeeld bij een webpagina snel een notitie maken, terwijl je met S Planner al je dagelijkse taken managet door bijvoorbeeld het opstellen van to-do lijsten. Alle content kun je vervolgens heel precies updaten met de Samsung S Pen. Zodra je de S Pen uit de tablet haalt, worden automatisch functies geactiveerd die je waarschijnlijk wilt gaan gebruiken, zoals het digitale aantekeningenblok S Note. Ook met Air View bespaar je tijd. Je houdt de S Pen bóven de content en krijgt automatisch een preview te zien van de betreffende e-mail, fotogalerij, video of aantekening - zonder dat je alle bestanden één voor één hoeft te openen. Met Multi Window kun je overzichtelijk op twee schermen tegelijkertijd werken. De in grootte aanpasbare vensters zoals Pop Up Note en Pop Up Video kunnen bovendien gewoon open blijven staan.

Apparaat & afmetingen

De Samsung Galaxy Note 8.0 is een 8-inch Jelly Bean-tablet met een gewicht van 338 gram. De afmetingen van het tablet zijn 21,1 x 13,6 x 0,8 centimeter. De Samsung Galaxy Note 8.0 is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

Hardware

De Samsung Galaxy Note 8.0 draait op een 1.6 GHz Samsung Exynos 4 Quad processor en heeft een intern geheugen van 16 GB. Dit geheugen is niet uitbreidbaar. Het Flash werkgeheugen bedraagt 2 GB. De maximale resolutie van het 8,0\"-TFT-scherm is 800 x 1280 pixels. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieën voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Met de ingebouwde webcam kan je de Galaxy Note 8.0 ook gebruiken voor videogesprekken over internet. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld je telefoon of koptelefoon is ook mogelijk. De Samsung Galaxy Note 8.0 kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi of via een mobiel (HSDPA) netwerk. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement vereist.

Software

De Samsung Galaxy Note 8.0 draait op Android 4.1. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.1 Jelly Bean is de vijfde editie en is, net als versie 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.0 zijn onder meer snellere prestaties, uitgebreidere notificaties en de Google Now-toepassing (die je op de hoogte houdt van de laatste verkeersinformatie en het weer). Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.1. Verder wordt vanaf deze versie Adobe Flash Player niet meer ondersteund. Voor Android 4.1 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Note 8.0

Van de Samsung Galaxy Note 8.0 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy Note 8.0 is door 9bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,4. Lees in het Samsung Galaxy Note 8.0 testoverzicht de testen

Specificaties Samsung Galaxy Note 8.0

Algemeen
ProductSamsung Galaxy Note 8.0
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht338 gram
Afmetingen211,0 x 136,0 x 8,0 mm
IP codering
Accuvermogen4.600 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.1
CPU/Geheugen
ProcessorSamsung Exynos 4 Quad
Kloksnelheid4 core (max 1,6 GHz)
RAM2 GB
Opslag16 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm8,0" (189 ppi)
Resolutie800 x 1.280px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internetHSDPA
VerbindingNee