Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie16,0 megapixel
Zoom4x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Pentax Optio WG-3 1 Foto Pentax Optio WG-3 2

Inleiding

De Pentax Optio WG-3 is een geavanceerde robuuste camera met een IPX8-certificaat. Dit certificaat geeft aan dat de camera waterdicht is tot 14 meter diepte, schokbestendig is tot 2 meter, koudebestendig is tot -10°C en drukbestendig tot 100 kilogram. Tevens is de WG-3 stofbestendig. De Optio WG-3 is daarnaast uitgerust met een 16-megapixel sensor, 4x optische zoom en een Full HD-videorecorder. Optioneel is dit model met GPS verkrijgbaar. De GPS-uitvoering bezit over geavanceerde GPS-functies voor het toevoegen van locatiegegevens en logboekgegevens aan opgeslagen afbeeldingen, alsmede een luchtdruk/hoogte/dieptemeter, een digitaal kompas en een draadloos oplaadsysteem. Tegelijkertijd met dit model is de eveneens robuuste Pentax Optio WG-10 aangekondigd.

Apparaat & afmetingen

De Pentax Optio WG-3 is een robuuste camera met een gewicht van 229 gram. De afmetingen van de camera zijn 12,5 x 6,5 x 3,2 centimeter. De Pentax Optio WG-3 is verkrijgbaar in de kleuren zwart, paars en groen.

Resolutie en lens

De Optio WG-3 is uitgerust met een 16,0 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 25 - 100 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de 4,0-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Geheugen en connectivity

De Pentax Optio WG-3 heeft 70 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern SD, SDHC en SDXC geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. Deze Pentax heeft verder nog een video-out aansluiting Middels de HDMI-uitgang sluit je de Optio WG-3 snel en gemakkelijk aan op je HD-televisie of andere HDMI-compatible apparaten.

Scherm

Op het grote 3,0\"-TFT-scherm (resolutie 460.000 pixels) kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is geen touchscreen.

Prijzen en beoordelingen Pentax Optio WG-3

Van de Pentax Optio WG-3 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Pentax Optio WG-3 is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,0. Lees in het Pentax Optio WG-3 testoverzicht de test

Specificaties Pentax Optio WG-3

Algemeen
ProductPentax Optio WG-3
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht229 gram
Afmetingen125,0 x 65,0 x 32,0 mm
SubtypeCamera
Waterdicht
Camera
Resolutie16,0 megapixel
Zoomrange25 - 100 mm
Zoom4x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 (Full HD) @ 30 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0