Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSBlackBerry 10
Opslag MB
Scherm4,2" (355 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto BlackBerry Z10 1 Foto BlackBerry Z10 2 Foto BlackBerry Z10 3 Foto BlackBerry Z10 4 Foto BlackBerry Z10 5 Foto BlackBerry Z10 6

Inleiding

De BlackBerry Z10 is de eerste full-touch BlackBerry (met een 4,2-inch touchscreen) met het nieuwe BlackBerry 10-besturingssysteem. BlackBerry 10 biedt nieuwe en vernieuwde functionaliteiten als BlackBerry Hub (voor een snel overzicht van al je berichten en chatgesprekken), BlackBerry KeyBoard (een on-screen toetsenbord die je schrijfstijl herkent om sneller te kunnen typen), BBM Video with Screen Share (waarmee je vanuit een BBM-chat direct kan wisselen naar een BBM Video face-to-face-gesprek) en Camera with Time Shift Mode (waarmee enkele milliseconden voor- en nadat je een foto maakt beeld wordt vastgelegd, zodat je de optimale foto maakt). Daarnaast biedt de BlackBerry Z10 functionaliteiten als BlackBerry Balance (om privé en werk gescheiden te houden), Voice Control en NFC. Tevens beschikt de BlackBerry Z10 over een dual-core processor, 16GB geheugen (uitbreidbaar middels microSD), een 2-megapixel webcam, een 8-megapixel camera met een 1080p Full HD-videorecorder, Bluetooth 4.0, WiFi, 3G/HSDPA, 4G/LTE, aGPS en HDMI-out. BlackBerry Messenger 6 is voorgeinstalleerd; meer apps vind je via BlackBerry World. Tegelijkertijd met dit model is de BlackBerry Q10 (met qwerty-toetsenbord) aangekondigd. In september 2013 volgde de BlackBerry Z30.

Specificaties

De BlackBerry Z10 is voorzien van een 1,8 GHz Qualcomm Snapdragon S4 dual-core processor met 2 GB RAM. De BlackBerry Z10 heeft 16 GB intern opslaggeheugen. Dit geheugen is uitbreidbaar met een microSD geheugenkaart. Het vermogen van de accu bedraagt 1.800 mAh. Met de Z10 kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de 4G (LTE) ondersteuning. De snelheid van 4G heft het verschil tussen thuis en onderweg op, waardoor ook bijvoorbeeld streaming video tot de mogelijkheden behoort. Het toestel ondersteunt verder Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken). Foto's en video's maak je met de 8-megapixel camera aan de achterzijde van het toestel. De frontcamera, bijvoorbeeld voor selfies en videogesprekken, heeft een resolutie van 2,0 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De BlackBerry Z10 is uitgerust met een IPS-scherm met een resolutie van 768 x 1.280 pixels. IPS (In-Plane Switching) is een schermtechnologie die ontwikkeld is door het Japanse Hitachi om de kijkhoeken en kleurreproductie van displays te verbeteren. De Z10 is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

Besturingssysteem (OS)

De BlackBerry Z10 draait op BlackBerry 10. BlackBerry 10 (voorheen BBX) is een op QNX-gebaseerd mobiel besturingssysteem voor BlackBerry-smartphones, waarmee BlackBerry definitief nam van BlackBerry 7. BlackBerry 10 beschikt over geavanceerde functionaliteiten als BlackBerry Hub (voor een snel overzicht van berichten en chatgesprekken), BlackBerry Balance (om privé en werk gescheiden te houden), BlackBerry KeyBoard (een on-screen toetsenbord die je schrijfstijl herkent om sneller te kunnen typen), BBM Video with Screen Share (waarmee je vanuit een BBM-chat direct kan wisselen naar een BBM Video face-to-face-gesprek) en Camera with Time Shift Mode (waarmee enkele milliseconden voor- en nadat je een foto maakt wordt vastgelegd, zodat je de optimale foto neemt). Apps voor BlackBerry 10 zijn te vinden via BlackBerry World.

Multimedia

BlackBerry 10 ondersteunt een breed scala aan audio-, image- en videoformaten. De ondersteunde videoformaten zijn onder andere H.263, H.264, WMV9, MPEG4 en AVI. Op audiogebied kan BlackBerry 10 uit de voeten met AAC, MP3, WAV, WMA, maar ook met FLAC en Vorbis. Images zijn ten slotte te bekijken in de formaten BMP, GIF, JPG, PNG en TIF.

Prijzen en beoordelingen BlackBerry Z10

Van de BlackBerry Z10 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De BlackBerry Z10 is door 9bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,1. Lees in het BlackBerry Z10 testoverzicht de testen

Specificaties BlackBerry Z10

Algemeen
ProductBlackBerry Z10
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht135 gram
Afmetingen130,0 x 66,0 x 9,0 mm
IP codering
Soort simkaartmicro-SIM
Accuvermogen1.800 mAh
Besturingssysteem
OSBlackBerry 10
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon S4
Kloksnelheid2 core (max 1,8 GHz)
RAM2 GB
Uitbreidbaar
Opslag16 GB + microSD
Scherm
Scherm4,2" (355 ppi)
Resolutie768 x 1.280px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera2,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingUSB