Interessant:

iOS 5.1: wat is nieuw

achtergrond 8 maart 2012 om 10:22

Tegelijkertijd met de introductie van de new iPad 3 heeft Apple het iOS 5-besturingssysteem een update gegeven: PortableGear bespreekt de nieuwe mogelijkheden van iOS 5.1.

iOS 5.1 biedt een kleine upgrade ten opzichte van iOS 5 en is standaard voorgeinstalleerd op de iPad 3. Daarnaast is iOS 5.1 beschikbaar voor de iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPad 1, iPad 2 en iPod touch (3G/4G)

Nieuw in iOS 5.1 is dat de Siri voice-assistent nu ook Japans spreekt (naast Engels, Duits en Frans) op de iPhone en iPod touch; Nederlands wordt nog altijd niet ondersteund. De iPad ondersteunt ook nog steeds geen Siri; wel is het met iOS 5.1 nu mogelijk om via voice-input met een dictafoonfunctie teksten in te spreken (ook hier wordt echter nog geen Nederlands ondersteund). Daarnaast heeft de camera-app voor de iPad een vernieuwd design en is de shortcut naar de camera altijd zichtbaar op het Lock Screen van de iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 3GS en iPod touch 4G. De gezichtsherkenningsfunctionaliteit van de camera markeert nu alle gedetecteerde gezichten en foto's kunnen eenvoudig worden verwijderd van Photo Stream (de foto-opslagmogelijkheid van iCloud).

Verder krijgen iTunes Match-abonnees met iOS 5.1 de beschikking over Genius Mixus en Genius playlists, waarmee nog sneller muziek naar je eigen smaak is te vinden. Voor de iPad zijn extra podcast-controls toegevoegd: voor de afspeelsnelheid en een 30-seconden terugspeeltoets. Tevens zijn er enkele bugs aangepakt die problemen met de accuduur veroorzaakten (dat Apple eerder al probeerde op te lossen in iOS 5.0.1).

Apple iPad 3 ("new iPad"): iOS 5.1
Apple iPad 3 ("new iPad"): iOS 5.1

Ten slotte is met iOS 5.1 een probleem van de iPhone opgelost, waarbij soms het geluid wegviel bij uitgaande telefoontjes. In de Verenigde Staten ondersteunt de iPhone 4S met iOS 5.1 nu ook 4G-ondersteuning via het netwerk van AT&T.

iOS 5.1: iMessage messenger-app ongewijzigd t.o.v. iOS 5
iOS 5.1: iMessage messenger-app ongewijzigd t.o.v. iOS 5

portablegear.nl