Interessant:

Apple toont iPad 3

nieuws 7 maart 2012 om 20:55

Apple heeft vanavond de lang verwachte iPad 3 geintroduceerd. De iPad 3 - door Apple simpelweg de "new iPad" genaamd - is sneller dankzij een nieuwe A5X processor en scherper dankzij een 2048 x 1536 Retina scherm.

Qua uiterlijk is de iPad 3 niet veel veranderd ten opzichte van de iPad 2. Het extreem hoge resolutiescherm (2048 x 1536 pixels), dat net als de iPhone 4S gebruik maakt van de heldere Retina-displaytechnologie, daarentegen valt direct op. De nieuwe dual-core Apple A5X-chip met een quad-core grafische processor zorgt voor een snelle aansturing van het scherm. Op camera- en videogebied is de iPad 3 ook vooruit gegaan. Een 5-megapixel camera, waarmee ook Full HD-filmopnames zijn te maken, is standaard. De iPad 3 draait op het vernieuwde iOS 5.1, waarmee je onder meer met een nieuwe dictafoon teksten kan inspreken (Siri wordt nog niet ondersteund op de iPad). De "new iPad 3" is enkele millimeters dikker (van 8,8 mm naar 9,4 mm) en iets zwaarder (ongeveer 40 gram) dan zijn voorganger.

Apple iPad 3 ("new iPad")
Apple iPad 3 ("new iPad")

Op verbindingsgebied is LTE ondersteuning (supersnel mobiel internet) nieuw. In Nederland heb je daar niet veel profijt van omdat er geen LTE beschikbaar is. Apple maakte verder bekend ook de iPhoto-app beschikbaar te stellen voor de iPad en iPhone. Met deze app (die niet voorgeinstalleerd is, maar die je betaald moet downloaden), kan je geavanceerde fotobewerkingen uitvoeren.

Apple iPad 3 ("new iPad") in wit of zwart
Apple iPad 3 ("new iPad") in wit of zwart

De nieuwe iPad is vanaf 16 maart beschikbaar in de Verenigde Staten. Nederland volgt waarschijnlijk één tot enkele weken later. De adviesprijzen zijn 499 dollar voor 16GB + WiFi en 829 dollar voor 64GB + 4G. In het algemeen wordt de dollarkoers één-op-één omgezet naar euro's, wat een prijsrange van 499 tot 829 euro betekent.

iPhoto-app beschikbaar voor iPad 3 ("new iPad")
iPhoto-app beschikbaar voor iPad 3 ("new iPad")

Verder lezen...

- New iPad 3 review - New iPad 3 vs. iPad 2: verschil (specs)

portablegear.nl