Interessant:

Apple lanceert eigen Podcasts-app

nieuws 28 juni 2012 om 09:20

Apple heeft, eerder dan verwacht, een eigen officiŽle Podcasts-app, beschikbaar gesteld in de iTunes App Store; via deze ene app heb je direct toegang tot al je audio- en videopodcasts.

Volgens eerdere geruchten zou de Podcasts-app pas dit najaar in iOS 6 worden geintegreerd, maar Apple heeft de app dus nu al uitgebracht. De Podcasts-app heeft een Topstations-functie waarmee je snel nieuwe podcastseries vindt in een breed scala aan onderwerpen als humor, kunst, muziek, nieuws, sport en zakelijk. En met een tik neem je een abonnement op je favoriete podcasts zodat je nieuwe afleveringen gratis en automatisch ontvangt zodra ze beschikbaar† zijn.

Verder is het mogelijk om podcasts te streamen of te downloaden om er offline naar te luisteren en om een slaaptimer in te stellen om het afspelen automatisch te stoppen als je in bed naar een podcast luistert. Vooruit- en terugspelen is eenvoudig met de afspeelregelaars en favoriete afleveringen kan je delen via Twitter, Berichten of mail. Ook is het mogelijk podcasts uit iTunes op je Mac of PC te synchroniseren. Daarnaast kan je het afspelen van podcasts synchroniseren, waardoor je op andere apparaten (met iTunes) verder kan luisteren.

De (gratis) Podcasts-app werkt vanaf iOS 5.1 of hoger en is compatibel met de iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPod touch 3G/4G en iPad 1/2/3. Als je afleveringen wil synchroniseren, is iTunes 10.6.3 of hoger benodigd.

Apple Podcasts-app
Apple Podcasts-app

iTunes App Store