Interessant:

iOS 4.3: wat is nieuw

achtergrond 3 maart 2011 om 12:36

Tegelijkertijd met de aankondiging van de iPad 2 heeft Apple het vernieuwde iOS 4.3 (ook voor de iPhone 4 en 3GS, de iPod touch en de originele iPad) geintroduceerd. PortableGear bespreekt de nieuwe functionaliteiten.

De beta-versie van iOS 4.3 voor developers werd reeds in januari beschikbaar gesteld, dus echt veel verrassende nieuwe elementen zijn er niet in iOS 4.3. Belangrijkste vernieuwing in de opvolger van iOS 4.2 (dat als eerste multitasking voor de iPad ondersteunde) zijn de verbeterde Safari-browser, uitgebreidere AirPlay-mogelijkheden, de iTunes Home Sharing-app en WiFi-hotspotfunctionaliteit voor de iPhone 4. Tevens wordt het (weer) mogelijk om te kiezen waarvoor je de schuifknop aan de zijkant van de iPad gebruikt: om het scherm mee te locken of om de audio uit- en aan te zetten. De iOS 4.3-update is beschikbaar voor de iPhone 4, iPhone 3GS, de originele iPad en iPod touch-modellen vanaf de vierde generatie. De iPad 2 wordt standaard met iOS 4.3 geleverd. De update komt niet beschikbaar voor oudere iPhone- en iPod touch-modellen.

Verbeterde Safari-browser

De Safari-browser is in iOS 4.3 verbeterd. Belangrijkste toevoeging is de ondersteuning van de zogenaamde "Nitro JavaScript engine". Deze technologie zorgt er - aldus Apple - voor dat sites met JavaScript twee keer zo snel geladen worden als in iOS 4.2, waardoor ze een stuk sneller op het scherm verschijnen en je dus sneller kan browsen. Standaard Flash-ondersteuning ontbreekt echter nog altijd.

Uitgebreide AirPlay-functionaliteit

De AirPlay-functionaliteit in iOS 4.3 is uitgebreid. Naast muziek, films en foto's kan je nu met de Photos-app ook zelfgemaakte video's vanaf je iPhone, iPad of iPod touch met je HD-televisie streamen via Apple TV. Ook apps en websites die compatibel zijn met AirPlay kan je op deze manier op je HD-televisie bekijken. Daarnaast is het mogelijk om van je foto's een slide-show te maken en deze via AirPlay op je HD-televisie af te spelen.

iOS 4.3: uitgebreidere AirPlay-functionaliteit
iOS 4.3: uitgebreidere AirPlay-functionaliteit

iTunes Home Sharing

iOS 4.3 biedt een nieuwe iTunes-functionaliteit waarmee je je iTunes-content eenvoudiger deelt met andere apparatuur in huis: iTunes Home Sharing. Met iTunes Home Sharing kan je, via je WiFi-netwerk, overal in huis vanaf je PC of Mac je media uit je iTunes-bibliotheek beluisteren of bekijken op je iPhone, iPad of iPod touch, zonder iets apart te hoeven downloaden of synchroniseren. Dit geldt zowel voor muziek, video's, audioboeken als podcasts.

Personal Hotspot: WiFi-hotspotfunctionaliteit voor iPhone 4

Een nieuwe functie in iOS 4.3 die alleen door de iPhone 4 wordt ondersteund is "Personal Hotspot". Dit is een functionaliteit waarmee je je iPhone 4 kan gebruiken als WiFi-hotspot voor vijf andere apparaten (mits die uiteraard ook WiFi ondersteunen). De WiFi-netwerkverbinding wordt dan gedeeld via het WiFi (maximaal drie aansluitingen), Bluetooth en USB. Elke aansluiting is beveiligd met een apart password. Als je iPhone 4 ziet dat de Personal Hotspot-functie niet in gebruik is, schakelt hij deze automatisch uit om accuduur te besparen.

iOS 4.3: Personal Hotspot voor iPhone 4
iOS 4.3: Personal Hotspot voor iPhone 4

portablegear.nl