Interessant:

Beste smartphones 2017

topproducten 25 juli 2017 om 12:36

Zowel LG, Samsung, Huawei en Sony hebben hun vlaggenschepen voor de komende maanden getoond. Wij zetten de toptoestellen voor je op een rij.

Samsung Galaxy S8

In april heeft Samsung de nieuwe Galaxy S8 en S8+ gepresenteerd. Het toestel volgt de succesvolle Samsung Galaxy S7 op. Grootste vernieuwing is de nieuwe beeldverhouding. Net als LG (bij de LG G6) stapt Samsung af van de 16:9 beeldverhouding en kiest in plaats daarvan voor een 18,5:9 beeldverhouding. Het voordeel van deze beeldverhouding is dat er meer content op je scherm past zonder te scrolllen. Daarnaast komen films beter tot hun recht. Zowel de Galaxy S8 en S8+ zijn voorzien van een scherm dat doorloopt over de randen, het zogeheten edge-scherm. Omdat de vingerafdruksensor naar de achterzijde is verplaatst, bestaat de voorkant van het toestel bijna volledig uit het scherm. Nieuw is ook de digitale assistent Bixby. Verder borduurt de Galaxy S8 voort op de S7, met een 12-megapixel dual camera, een verbeterde selfie-camera, 64 GB geheugen en een nieuwe 10nm-processor.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

LG G6

De LG G6 wordt de opvolger van de LG G5. De LG G5 was de eerste modulaire telefoon en is in 2016 geļntroduceerd. Helaas was de G5 een wat slordig afgewerkte telefoon. Het modulaire karakter bleek ook meer een gimmick dan dat het heel nuttig was. Ook de prijs was relatief hoog, iets wat LG zelf erkende, door vrij snel een goedkopere versie van de LG G5 te introduceren, de LG G5 SE. De LG G6 is tijdens het MWC 2016 aangekondigd en is geen modulaire telefoon. Lenovo blijft, daardoor, de enige fabrikant met modulaire telefoons (Motorole Moto Z, Moto Z Play en Moto Z Force). In plaat daarvan presenteren de Koreanen weer een echte top telefoon, waarbij vooral het innovatieve 18:9 beeldformaat opvalt. Gelukkig is de goede camera van de LG G5 behouden gebleven. Met deze dubbele camera kan je zowel groothoek opnames als normale opnames maken. Handig is ook dat de smartphone volledig stofdicht is. Het toestel kan veilig in water worden gebruikt tot 1,5 meter diepte voor een duur van 30 minuten 

LG G6
LG G6

Huawei P10

Ook Huawei pakte tijdens het MWC 2017 flink uit. Het Chinese bedrijf presenteerde tijdens de beurs in Barcelona de nieuwe Huawei P10 en P10 Plus. De Huawei P10 volgt de P9 op. De P9 viel met name op door zijn innovatieve (en leuke!) dubbele camera. Net als bij de P9 werkt Huawei bij de P10 samen met Leica. Het toestel heeft aan de achterzijde de vernieuwde dubbele camera en is ook aan de voorzijde uitgerust met een Leica camera. Met een 12-megapixel RGB sensor, een 20-megapixel monochrome sensor en verbeterde fusion algoritmes, levert de Huawei P10 superieure technische en artistieke fotografie-functies op de smartphone.

Huawei P10
Huawei P10

portablegear.nl