Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 7.0
Opslag MB
Scherm5,1" (432 ppi)
Camera20,0 megapixel
Foto Huawei P10 1 Foto Huawei P10 2 Foto Huawei P10 3 Foto Huawei P10 4 Foto Huawei P10 5 Foto Huawei P10 6 Foto Huawei P10 7

Inleiding

De Huawei P10 is het nieuwe vlaggenschip van Huawei voor 2017. De P10 volgt de Huawei P9op. Net als bij de P9 werkt Huawei bij de P10 samen met Leica. Het toestel heeft aan de achterzijde de vernieuwde dubbele camera en is ook aan de voorzijde uitgerust met een Leica camera. Met een 12-megapixel RGB sensor, een 20-megapixel monochrome sensor en verbeterde fusion algoritmes, levert de Huawei P10 superieure technische en artistieke fotografie-functies op de smartphone.

Camerafuncties P10

Om je te helpen met het personaliseren van foto's, heeft de Huawei P10 een speciale 3D gezichtsdetectietechnologie voor portret functies. Deze nieuwe technologie maakt meer gebruik van 190 gedetailleerd identificatie punten voor snelle en precieze gezichtsherkenning. Gezichtsherkenning is de basis van Huawei's dynamische verlichting en portretversterkende functies. Door inzicht te geven in de verschillende posities van elk gezichtskenmerk en huidtype, is het mogelijk om een portretfoto op een natuurlijke en persoonlijke manier te bewerken. Een groepsselfie was nog nooit zo mooi: de dynamische verlichting houdt bijvoorbeeld rekening met de positie en grootte van ieders neus om het juiste licht en schaduwen toe te voegen, of op verschillende huidtypes touch-ups aan te brengen. Daarnaast bevat de Huawei P10 een auto-sensing algoritme dat natuurlijke belichting volgt en automatisch de opname configuratie aanpast. Wanneer de Leica camera aan de voorkant wordt gebruikt, kan de Huawei P10 meteen zien of je een selfie maakt of een groepsselfie. Wanneer het apparaat een groepsselfie detecteert, verandert het automatisch naar een wide-angle mode. De P10 beschikt over bokeh voor zowel kleur als monochrome beelden. Door het gebruik van een nieuw depth-of-field algoritme, creëert bokeh scherpe, duidelijke en levendige kleuren, maar behoudt op een sierlijke manier de achtergrond wazig of out-focus. De Huawei P10 bevat bovendien de Highlights functie. Deze fototechnologie die fotoalbums ontwikkelt gebaseerd op mensen, plekken en events en uitgebreide videomogelijkheden biedt, is ontwikkeld in samenwerking met GoPro.

EMUI 5.1

Voortbouwend op de vernieuwende EMUI 5.0, gaat EMUI 5.1 een stap verder op het gebied van gebruikerservaring, prestatieverbetering en verschillende nieuwe features. Het speciale Machine Learning Alogritme, leert van het gedrag van de gebruiker en kan hierdoor anticiperen op app-gebruik. De Huawei P10 gebruikt deze data vervolgens om op app-verbruik te anticiperen en RAM te beheren. Hierdoor kunnen apps die het meest gebruikt worden sneller worden geladen.

Besturingssysteem Huawei P10

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android N (of Android 7.0 Nougat) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. In Android Nougat (Android 7.0) kan je makkelijker meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Nougat. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android Nougat is ook het update-proces geoptimaliseerd. Android Nougat downloadt en installeert beveiligingsupdates in de achtergrond. Je hoeft daardoor niet meer je telefoon op te starten en het lange updateproces uit te zitten. Ook met Virtual Reality heeft Google rekening gehouden. Android Nougat is beter geschikt voor Virtual Reality dankzij de nieuwe VR Mode. Met Android Instant Apps kan je verder een app gebruiken zonder hem eerst te installeren.

Prijzen en beoordelingen Huawei P10

Van de Huawei P10 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Huawei P10 is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,5. Lees in het Huawei P10 testoverzicht de test

Specificaties Huawei P10

Algemeen
ProductHuawei P10
Aankondiging2017
Verkoopstart2017
Design
Kleuren

Gewicht145 gram
Afmetingen145,3 x 69,3 x 7,0 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.200 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 7.0
CPU/Geheugen
ProcessorKirin 950
Kloksnelheid8 core (max 2,4 GHz)
RAM4 GB
Uitbreidbaar
Opslag64 GB + microSD
Scherm
Scherm5,1" (432 ppi)
Resolutie1.080 x 1.920px
SchermsoortOnbekend
Verstevigd glass
Camera
Camera20,0 megapixel
Aantal camera's2
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera8,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingUSB-C