Interessant:

Camera Huawei P9 nader bekeken

achtergrond 7 april 2016 om 14:42

De Huawei P9 en P9 Plus zijn voorzien van twee camera's. Eén camera voor de kleuren en één camera voor de details. Met beide camera's maak je prachtige foto's en video's. PortableGear laat zien wat er allemaal mogelijk is.

Aan foto-opties geen gebrek op de gister geintroducerde Huawei vlaggenschepen Huawei P9 en Huawei P9 Plus. In samenwerking met Leica heeft Huawei een telefoon met een fantastische camera gemaakt. Er zijn 8 foto-modi (foto, monochroom, schoonheid, HDR, panorama, nacht-opname, lichtschilderij en watermerk). Foto is de normale fotomodus. De foto's in deze modus zijn uitstekend. HDR (High dynamic range, voor foto's waarin zowel donkere als heldere delen goed worden weergegeven) en panorama zijn bekend van andere telefoons.

Huawei P9 HDR-foto's

Twee van de fotomodi springen er echter uit. Met de scherptediepte functie in de fotomodus stel je scherp op een voorwerp in de buurt (minder dan 2 meter). Alles waar niet op gefocust wordt komt in deze modus niet scherp in beeld. De mate van onscherpte van de achtergrond kan jezelf instellen. Met deze modus maak je vrijwel direct prachtige (portret) foto's. Doordat de focusdiepte ook wordt opgeslagen in de foto is het zelfs mogelijk om na het maken van de foto de focus te veranderen om toch op een ander onderwerp scherp te stellen. In de monochrome modus maak je zwart-wit foto's. Dat is natuurlijk niet nieuw, maar de monochrome foto's van de Huawei P9 zien er erg fraai uit en lijken veel meer detail te bieden dan zwart-wit gemaakte foto's met een kleurencamera.

Huawei P9 scherptediepte-effect

Huawei P9 monochroom

De overige modi: schoonheid (voor mooiere gezichten), lichtschilderij en watermerk zijn vooral gimmicks. Voor de gevorderde fotograaf is er ook nog de PRO-mode. In deze modus kan je zelf de instellingen van de camera regelen. ISO (50 tot 3.200), sluitertijd S (1/4000 tot 30 secondes), de belichtingswaarde (EV) van -4,0 tot + 4,0, de autofocusmethode (AF-S, AF-C en handmatig) en de witbalans.

Huawei P9 binnen 

Video's zijn voor de P9 en P9 Plus geen probleem. Op beide toestellen neem je FullHD videos op met stereo geluid en maximaal 60 fps. Je hebt de beschikking over vier videomodi: video, beauty-video, tijdsverloop en slow-mo. Video is de standaard videomodus. Beauty-video is net als de fotomodus schoonheid een modus om de gezichten wat knapper te maken. In China zijn deze opties erg populair, maar in Europa voorlopig nog niet. Met slow-mo maak je slowmotion opnames. Dit is echter een nabewerking. Na exporteren van de video naar bijvoorbeeld je laptop, blijft er een video op reguliere snelheid over. Een leuke optie is tijdsverloop. In dezemodus wordt er om de paar seconde een foto gemaakt, waardoor je als het ware de wereld in de film aan je voorbij ziet trekken.

portablegear.nl