Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 7.0
Opslag MB
Scherm5,5" (534 ppi)
Camera20,0 megapixel
Foto Huawei P10 Plus 1 Foto Huawei P10 Plus 2 Foto Huawei P10 Plus 3 Foto Huawei P10 Plus 4

Inleiding

De Huawei P10 Plus is een iets uitgebreidere versie van de Huawei P10. Beide toestellen zijn op het MWC 2017 in Barcelona aangekondigd. De P10 Plus heeft groter (5,5 inch) en scherper scherm (QHD) dan de P10, meer RAM (6 GB in plaats van 4 GB) en iets betere camera's. Voor de rest zijn de toestellen identiek.

Camerafuncties P10 Plus

Net als de P10 heeft de P10 Plus een speciale 3D gezichtsdetectietechnologie voor portret functies. Deze nieuwe technologie maakt meer gebruik van 190 punten gedetailleerd identificatie punten voor snelle en precieze gezichtsherkenning. Gezichtsherkenning is de basis van Huawei's dynamische verlichting en portretversterkende functies. Door inzicht te geven in de verschillende posities van elk gezichtskenmerk en huidtype, is het mogelijk om een portretfoto op een natuurlijke en persoonlijke manier te bewerken. Een groepsselfie was nog nooit zo mooi: de dynamische verlichting houdt bijvoorbeeld rekening met de positie en grootte van ieders neus om het juiste licht en schaduwen toe te voegen, of op verschillende huidtypes touch-ups aan te brengen. Daarnaast bevat de Huawei P10 Plus een auto-sensing algoritme dat natuurlijke belichting volgt en automatisch de opname configuratie aanpast. Wanneer de Leica camera aan de voorkant wordt gebruikt, kan de Huawei P10 Plus meteen zien of je een selfie maakt of een groepsselfie. Wanneer het apparaat een groepsselfie detecteert, verandert het automatisch naar een wide-angle mode. De P10 Plus beschikt over bokeh voor zowel kleur als monochrome beelden. Door het gebruik van een nieuw depth-of-field algoritme, creëert bokeh scherpe, duidelijke en levendige kleuren, maar behoudt op een sierlijke manier de achtergrond wazig of out-focus.

EMUI 5.1

Voortbouwend op de vernieuwende EMUI 5.0, gaat EMUI 5.1 een stap verder op het gebied van gebruikerservaring, prestatieverbetering en verschillende nieuwe features. Het speciale Machine Learning Alogritme, leert van het gedrag van de gebruiker en kan hierdoor anticiperen op app-gebruik. De Huawei P10 Plus gebruikt deze data vervolgens om op app-verbruik te anticiperen en RAM te beheren. Hierdoor kunnen apps die het meest gebruikt worden sneller worden geladen. EMUI 5.1 introduceert daarnaast de Huawei Ultra Response die gebaseerd is op een snellere touch control driver, en hiermee het gebruiksgemak verbeterd.

Besturingssysteem Huawei P10 Plus

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android N (of Android 7.0 Nougat) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. In Android Nougat (Android 7.0) kan je makkelijker meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Nougat. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android Nougat is ook het update-proces geoptimaliseerd. Android Nougat downloadt en installeert beveiligingsupdates in de achtergrond. Je hoeft daardoor niet meer je telefoon op te starten en het lange updateproces uit te zitten. Ook met Virtual Reality heeft Google rekening gehouden. Android Nougat is beter geschikt voor Virtual Reality dankzij de nieuwe VR Mode. Met Android Instant Apps kan je verder een app gebruiken zonder hem eerst te installeren.

Prijzen en beoordelingen Huawei P10 Plus

Van de Huawei P10 Plus staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Huawei P10 Plus is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het Huawei P10 Plus testoverzicht de test

Specificaties Huawei P10 Plus

Algemeen
ProductHuawei P10 Plus
Aankondiging2017
Verkoopstart2017
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen153,5 x 74,2 x 6,9 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.750 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 7.0
CPU/Geheugen
ProcessorKirin 960
Kloksnelheid8 core (max 2,4 GHz)
RAM6 GB
Uitbreidbaar
Opslag128 GB + microSD
Scherm
Scherm5,5" (534 ppi)
Resolutie1.440 x 2.560px
SchermsoortOnbekend
Verstevigd glass
Camera
Camera20,0 megapixel
Aantal camera'sNee
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera8,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingUSB-C