Interessant:

Samsung Galaxy S8 in detail

achtergrond 8 mei 2017 om 15:04

Gister introduceerde Samsung de nieuwe Galaxy S8. De S8 moet het debacle van de ontbrandende Galaxy Note 7 doen vergeten. In dit artikel bekijken we de nieuwe S8 nader.

Design Samsung Galaxy S8

Meest opvallend aan de nieuwe Galaxy S8 is het enorm ogende scherm met minimale randen. Het scherm op zowel de S8 als S8+ loopt door tot bijna aan de achterkant. Samsung gaat bijzonder efficiënt om met de ruimte op de voorkant van het toestel. De home-knop is niet meer zichtbaar en de vingerafdruksensor is verhuisd naar de achterkant van het toestel. Het toestel is in eerste instantie verkrijgbaar in vijf kleuren, te weten zwart, grijs, blauw, zilver en goud. Waarschijnlijk worden later dit jaar nieuwe kleuren toegevoegd.

Interface Samsung Galaxy S8

Samsung heeft naast het design ook de user interface aangepast. De standaard wallpaper van het toestel sluit aan op de kleur van het toestel. Elke kleur heeft dus een eigen wallpaper. Door vertical te swipen tover je de app-drawer tevoorschijn. Ook de icons en het lettertype van de interface is aangepast aan de stijl van de Galaxy S8. Tot slot heeft Samsung de ringtones aangepast.

Minder scrollen bij Samsung Galaxy S8

Het display van de Galaxy S8 is 18 procent groter dan het scherm van de Galaxy S7. Gekanteld kan je op dit scherm films kijken met een schermverhouding van 21:9 met minimale zwarte omranding. In vergelijking met de Galaxy S7 zie je bij deze films 36 procent meer. De telefoon ondersteunt ook HDR voor een betere visuele beleving bij het kijken van films. Het grotere display is niet alleen geschikt voor entertainment. Door het grotere scherm scroll je minder bij het lezen van content. Zelfs als je het on-screen-keyboard open hebt staan. Met Snap Window kan je een bepaald gedeelte van je scherm toewijzen aan een applicatie (videospeler bijvoorbeeld) en een andere applicatie op het resterende schermoppervlak gebruiken.

Camera Samsung Galaxy S8

De camera van de S8 is gebaseerd op de goede camera van de Galaxy S7. Met name in schemerige omstandigheden blinkt de camera uit dankzij de dual-pixel sensor technologie van de 12-megapixell (F1.7) camera. De 8-megapixel selfiecamera (ook F1.7) heeft een betere autofocus en gezichtsherkenning, waardoor je vrijwel altijd selfies krijgt met goede scherpstelling. Multi-frame image processing is ook standaard. Met deze technologie worden meerdere foto's tegelijkertijd genomen, die worden gecombineerd tot één goede foto. Optische beeldstabilisatie is aanwezig.

Bixby op Samsung Galaxy S8

Net als andere merken komt Samsung ook met een digitale assistent, Samsung Bixby. Bixby is zelflerend en leert je ritme en gewoontes kennen. Bixby start je makkelijk op door de Bixby-knop in te drukken of 'Bixby' naar de telefoon te roepen. Bixby Vision herkent objecten waar de gebruiker naar kijkt (via de camera) en reageert op deze objecten. Bij landmarks (Eifeltoren) geeft Bixby extra informatie, bij flessen wijn kan je direct online shoppen, QR-codes worden geherinterpreteerd en teksten in een vreemde taal worden direct vertaald.

Veiligheid Galaxy S8

Net als de Note 7 is de Galaxy S8 voorzien van een iris scanner. Deze scanner is snel, betrouwbaar en contactloos. Een vingerafdruksensor is ook aanwezig. Ook de Secure Folder is weer aanwezig op de S8. Dit is een versleutelde map waar je persoonlijke informatie veilig kan opslaan.

portablegear.nl