Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 7.0
Opslag MB
Scherm5,8" (568 ppi)
Camera12,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy S8 1 Foto Samsung Galaxy S8 2 Foto Samsung Galaxy S8 3 Foto Samsung Galaxy S8 4 Foto Samsung Galaxy S8 5 Foto Samsung Galaxy S8 6 Foto Samsung Galaxy S8 7

Inleiding

De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ volgen de Galaxy S7 en S7 edge op. Beide S8-toestellen hebben een edge-scherm en verschillen enkel qua schermgrootte en accucapaciteit. De reguliere S8 heeft een 5,8-inch scherm en de S8+ een 6,2-inch scherm. Bij beide toestellen loopt het super AMOLED scherm bijna tot de achterkant door. Samen met de glazen voor- en achterkant (van Gorilla-glas) zorgt dit voor een fantastisch uiterlijk. De Galaxy S8 en Galaxy S8+ hebben de eerste 10nm chip in de branche. Zo gaan de snelheid en efficiëntie omhoog. De Galaxy S8 en Galaxy S8+ zijn klaar voor gigabit LTE en Wi-Fi en ondersteunen snelheden tot 1 Gbps. Je downloadt razendsnel bestanden, ongeacht de grootte, mits je netwerk ook deze snelheden ondersteunt. 4 GB RAM en 64 GB opslaggeheugen zijn bij beide toestellen standaard. Met de bijgeleverde oordopjes (tuned by AKG by Harman) ter waarde van € 99,99, geniet je van eersteklas geluidskwaliteit. Ze zijn gemaakt van speciaal materiaal, waardoor de snoertjes niet snel in de knoop raken. Verder is de Galaxy S8-serie waterdicht (IP68), is het geheugen uitbreidbaar via microSD en heeft het display always-on functionaliteit.

Samsung Galaxy S8 Bixby

Met de intelligente interface / assistent Bixby haal je meer uit je telefoon. De nieuwe Bixby button verleent je directe toegang. Zo navigeer je met eenvoudige commando’s – via je stem, aanraking, kijken of typen - door allerlei diensten en apps. Bij de lancering is de Engelstalige functie Bixby Voice al geďntegreerd met een aantal vertrouwde Samsung apps en functies, zoals Camera, Contacten, Gallerij, Berichten en Instellingen. Dat wordt binnenkort verder uitgebreid met extra mogelijkheden en apps van andere partijen. Bixby biedt je ook gepersonaliseerde hulp, toegespitst op je interesses en locatie. Met Bixby’s beeldherkenning kun je foto’s opzoeken en informatie verzamelen over de plek waar je je bevindt. Als het Bixby ecosysteem verder uitbreidt, groeit het uit tot een interface die je inzet op meerdere apparaten, apps en services.

Galaxy S8-accessoires

De Galaxy S8 en Galaxy S8+ worden ondersteund door de nieuwe Gear VR met controller, powered by Oculus. Zo ben je extra vrij in je bewegingen als je interactieve VR-content gebruikt. De Galaxy S8 en Galaxy S8+ kunnen ook worden verbonden met de nieuwe Gear 360 om 4K 360° video’s en 15 MP foto’s te kunnen maken. Met de Samsung DeX accessoire verander je je smartphone in een desktop. Je toont en bewerkt bestanden, zo kun je snel en gemakkelijk werken vanaf je smartphone.

Besturingssysteem Samsung Galaxy S8

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android N (of Android 7.0 Nougat) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. In Android Nougat (Android 7.0) kan je makkelijker meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Nougat. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android Nougat is ook het update-proces geoptimaliseerd. Android Nougat downloadt en installeert beveiligingsupdates in de achtergrond. Je hoeft daardoor niet meer je telefoon op te starten en het lange updateproces uit te zitten. Ook met Virtual Reality heeft Google rekening gehouden. Android Nougat is beter geschikt voor Virtual Reality dankzij de nieuwe VR Mode. Met Android Instant Apps kan je verder een app gebruiken zonder hem eerst te installeren.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy S8

Van de Samsung Galaxy S8 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy S8 is door 3bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,9. Lees in het Samsung Galaxy S8 testoverzicht de testen

Specificaties Samsung Galaxy S8

Algemeen
ProductSamsung Galaxy S8Samsung Galaxy S8 plus
Aankondiging20172017
Verkoopstart20172017
Design
Kleuren

MassaNeeNee
Afmetingen148,9 x 68,1 x 8,0 mm 159,5 x 73,4 x 8,1 mm
IP codering, IP68, IP68
Soort simkaartnano-SIMnano-SIM
Accuvermogen3.000 mAh3.500 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 7.0Android 7.0
CPU/Geheugen
ProcessorSamsung Exynos 8895Samsung Exynos 8895
Kloksnelheid8 core (max 2,3 GHz)8 core (max 2,3 GHz)
RAM4 GB4 GB
Uitbreidbaar
Opslag64 GB + microSD64 GB + microSD
Scherm
Scherm5,8" (568 ppi)6,2" (531 ppi)
Resolutie1.440 x 2.960px1.440 x 2.960px
SchermsoortSuper AMOLEDSuper AMOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera12,0 megapixel12,0 megapixel
Aantal camera'sNeeNee
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera8,0 megapixel8,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-CUSB-C