Interessant:

LG G6 officieel

nieuws 26 februari 2017 om 20:17

LG heeft aan de vooravond van het Mobile World Congress de LG G6 getoond. De waterdichte smartphone van LG is voorzien van een gedurfd nieuw displayformaat en moet de matig ontvangen LG G5 doen vergeten.

Meest opvallend aan de LG G6 is het 5,6-inch QHD+ display (resolutie 2.880 x 1.440) met een 18:9-beeldverhouding.. Waar de meeste smartphones een verhouding van 16:9 hebben is de LG G6 de eerste smartphone met een schermratio van 18:9. Deze beeldverhouding zorgt voor een groter scherm en een indrukwekkende kijkervaring bij het streamen van video’s of bij het spelen van games.

LG G6
LG G6

De LG G6 wordt gratis geleverd met zes smartphonegames: Temple Run 2, Spiderman Unlimited, Cookie Jam, Genies & Gems, SimCity BuildIt en Crossy Road – met een waarde van meer dan 200 dollar. Deze games maken optimaal gebruik van het 18:9 FullVision display en het feit dat deze smartphone goed met één hand gebruikt kan worden.

“Met de LG G6 presenteren we een telefoon die precies goed is en aansluit bij wat de consument op dit moment wil.” zegt Bas Dekker, commercieel directeur van LG Electronics Nederland. “De LG G6 laat de gebruiker de telefoon op een nieuwe manier ervaren en gebruiken. Het uitgestrekte scherm biedt talloze nieuwe mogelijkheden en is tegelijkertijd gemakkelijk met één hand te gebruiken. De smartphone wordt compleet gemaakt met het design, unibody behuizing van metaal en glas, drie camera’s en een geweldige gebruikerservaring.”

Ondanks het grotere scherm van de LG G6 is de smartphone gemakkelijk vast te houden. Zelfs met één hand. Onderzoek naar ergonomie van Dr. Andris Freivalds aan de Pennsylvania State University en Dr. Ji Yong-gu aan de Yonsei University liet zien dat de LG G6 hoog scoorde op verschillende punten: de telefoon is stabiel wanneer deze in één hand wordt vastgehouden, ligt comfortabel in de hand bij verschillende activiteiten en veroorzaakt weinig spiervermoeidheid als deze lange tijd wordt vastgehouden.

LG G6
LG G6

Het toestel is gemaakt van aluminium en glas en wordt geleverd in wit, platinum en zwart. De achterkant is volledig vlak, zonder camera bump. De omlijsting van het scherm is geminimaliseerd, wat mogelijk wordt gemaakt door de camera, sensor en speaker in één rij te plaatsen. De afgeronde hoeken van de body en het scherm zorgen voor een uniform design en verspreiden de impact bij een eventuele val.

Meest geroemde feature op de LG G5 was de dubbele camera. Deze dubbele camera is ook op de LG G6 aanwezig. Kies simpelweg tussen standaard of groothoekopties. En met twee 13-megapixel camera’s aan de achterkant, waaronder een 125-graden groothoeklens, neemt de LG G6 panoramische shots die normale smartphonecamera's niet kunnen maken. De G6 is ook uitgerust met een 5-megapixel camera aan de voorkant met een 100-graden beeldveld, waardoor je selfies of groep-selfies kan maken zonder een selfiestick. Bovendien vermindert de groothoekcamera randvervorming, waardoor beelden natuurlijker ogen.

Dankzij het grote scherm is multitasking en meerdere schermen naast elkaar gebruiken geen probleem. Om al die wide angle en vierkante foto’s, selfies en wefies te bekijken toont de LG G6 recent gemaakte foto’s in een apart scherm naast de foto app, zodat je de fotogalerij niet hoeft te openen om ze te bekijken.

LG G6
LG G6

De LG G6 kan bijna overal gebruikt worden dankzij de IP68 water- en stofdichtheid. De smartphone is volledig stofdicht en kan veilig in water worden gebruikt tot 1,5 meter diepte en een duur van 30 minuten. Mocht je telefoon vallen of gebruikt worden in ruige omstandigheden, dan is dat niet direct een probleem. De LG G6 is zelfs onder moeilijke omstandigheden uitermate betrouwbaar in gebruik.

De LG G6 wordt uitgebracht met ingebouwde Google Assistant. LG werkte hiervoor nauw samen met Google. Google Assistant werkt naadloos en intuïtief samen met LG apps en helpt je snel en efficiënt te zoeken binnen de telefoon, antwoord te krijgen op vragen, dagelijkse taken te beheren en te genieten van muziek en video. En hoe meer Google Assistant wordt gebruikt, hoe gepersonaliseerder de dienst wordt. Google Assistant analyseert patronen van vergaderingen en beveelt een geschikte locatie aan in een omgeving die de gebruiker vaak bezoekt.

Prijs en beschikbaarheid van de LG G6 volgen nog.

portablegear.nl